Persoonlijk preventiebudget

Wilt u graag gezonder leven? En heeft u de aanvullende verzekering IZZ Instap, Gezond of IZZ Zorg voor de Zorg? Goed nieuws! Dan krijgt u cursussen en trainingen vergoed. Binnen de aanvullende verzekering heeft u hier een speciaal budget voor: het preventiebudget. Om u te helpen bij uw gezondheid.

De hoogte van het budget verschilt per aanvullende verzekering. Hoe uitgebreider de verzekering hoe hoger het budget. En kunt u dus ook meer cursussen en trainingen volgen. Bekijk het aanbod hieronder en meld u aan.

Dit bedrag heeft u te besteden

IZZ instap: € 75 per jaar
Gezond: € 75 per jaar
IZZ Zorg voor de Zorg: € 400 per jaar
(+ Extra 1, 2 of 3)

Aan de slag met een gezonde leefstijl
Werk- en leefstijlprogramma van dokter Tamara

Werk- en leefstijlprogramma

Dokter Tamara | Online programma

Wilt u de stap zetten naar een gezondere leefstijl? Het werk- en leefstijlprogramma van dokter Tamara helpt u hierbij. Alles dat met leefstijl te maken heeft komt aan bod. Denk aan de omgang met uw collega's, stress, beweging en nog veel meer.

Zorg bij hormonale verandering

Zorg bij hormonale verandering

Heeft u last van uw gezondheid doordat uw hormonen veranderen? Bijvoorbeeld door de overgang of klachten bij het menstrueren? Zet dan uw budget in voor advies, voorlichting en begeleiding door een professional. U vindt een professional via: Care For Women of VVOC (Overgangsconsulenten).
Valpreventie

Valpreventie

Een val is niet altijd te voorkomen. Gelukkig kunt u de kans wel verkleinen. Volg daarom één van de volgende valpreventie cursussen:
  • In Balans
  • Vallen Verleden Tijd
  • Zicht op Evenwicht
  • Otago
 De cursussen volgt u bij een gecertificeerd fysiotherapeut, oefentherapeut Cesar/Mensendieck of ergotherapeut.
 
EHBO

EHBO

Het is prettig als u bij een val, ongeval of noodsituatie weet hoe u moet handelen. Volg daarom een EHBO-cursus van het Oranje Kruis, Rode Kruis, LIVIS of een andere organisatie die werkt volgens de Nederlandse richtlijnen voor EHBO.
Jaarprogramma leefstijlexpert van dokter Tamara

Word uw eigen leefstijlexpert

Dokter Tamara | Jaarprogramma

Wilt u nog verder met uw gezonde leefstijl? Zet uw goede gewoontes door met het jaarprogramma van dokter Tamara. Het hele jaar staat het team van dokter Tamara klaar om u te ondersteunen.

Chronische aandoening

Chronische aandoening

Het leven met een chronische aandoening kan zwaar zijn. Dan is het ook fijn dat u hier hulp bij kunt krijgen. Volg daarvoor één van onze cursussen. In deze cursussen leert u om te gaan met uw chronische aandoening.
Leefstijlcheck

Leefstijlcheck

Wilt u zeker weten of u een gezonde leefstijl heeft? Meld u dan aan voor de leefstijlcheck. Deze check geeft u inzicht in uw leefstijl. Dit doet u door een online vragenformulier in te vullen. Na het invullen gaat u een persoonlijk gesprek aan met een online leefstijlcoach.
Omgaan met dementie

Omgaan met dementie

Heeft uw partner of een van uw naasten dementie? Dat kan soms zwaar zijn. Vooral het gedrag dat door dementie verandert. De online training 'Omgaan met veranderend gedrag' helpt u met houvast en advies bij deze veranderingen.
Sportmedisch advies

Sportmedisch advies

Wilt u zonder zorgen sporten? En wilt u daarvoor advies van een sportarts? Gebruik uw preventiebudget dan voor sportmedisch advies. Een sportarts geeft u verantwoord beweeg- en sportadvies. We vergoeden de kosten van sportmedisch onderzoek, sportmedische begeleiding en sportkeuringen.
Somnio Slaapadvies

Somnio Slaapadvies

Heeft u last van slapeloosheid? Met Somnio Slaaptherapie verbetert u uw slaappatroon, slaapomgeving en gedachten over slaap. Met hulp van een ervaren slaapconsulent. De therapie is online en eenvoudig vanuit huis te volgen.
Reanimatie

Reanimatie

Een cursus reanimatie kan levens redden. Wilt u voorbereid zijn op een mogelijke noodsituatie? Doe mee aan een reanimatiecursus bij een instructeur of instelling met certificaat van de Nederlandse Reanimatieraad (NRR).
Leefstijlprogramma

Leefstijlprogramma

Wilt u zich fitter en gezonder voelen? Dat is precies het doel van dit online leefstijlprogramma. Huisarts en leefstijlexpert dokter Tamara de Weijer heeft dit programma opgezet. Meld u aan en zet een stap naar een gezonder leven.

U helpen gezonder te leven

Dat staat bij ons voorop. Op Gezond Leven vindt u handige tips waarmee u zelf aan de slag kunt met gezonder eten, meer bewegen of uw mentale gezondheid. Kies uit de apps en (online) workshops en ga aan de slag waar en wanneer het u uitkomt.

Tips voor een gezonder leven