Zorgkostenfactuur

Een zorgkostenfactuur ontvangt u als u geld van ons krijgt of als u een bedrag aan ons moet betalen. Deze kosten hebben altijd te maken met een bezoek aan een zorgverlener. Het kan zijn dat de informatie op de zorgkostenfactuur vragen bij u oproept. Misschien vindt u de informatie onduidelijk? Of herkent u de kosten niet? Wij helpen u graag.

Er is meer informatie beschikbaar in Mijn IZZ Zorgverzekering en de IZZ Zorgverzekering app

  • Al uw zorgkostenfacturen bij elkaar
  • Een compleet overzicht van uw verbruikte zorg
  • De huidige stand van uw eigen risico
Hoe kan het dat ik moet betalen?
Het kan dat u geld moet betalen. En soms helaas ook meer dan verwacht. Dit kan verschillende redenen hebben, zoals het betalen van eigen risico of een eigen bijdrage. We hebben de belangrijkste redenen voor u op een rij gezet.
Ik kan de rekening niet betalen
Bent u verrast door de zorgkostenfactuur? Of is uw financiële situatie op dit moment wat onzeker? Als u moeite heeft met betalen is dat erg vervelend en stressvol. Wij nemen die onzekerheid graag voor u weg. Er is vaak meer mogelijk dan u denkt.
Ik ben het niet eens met de zorgkostenfactuur
Bent u het niet eens met de reden waarom u kosten moet betalen? Of ziet u iets vreemds in uw gemaakte zorgkosten? Bijvoorbeeld een declaratie voor een behandeling die u niet heeft gehad? We zoeken het graag samen uit. 
Ik herken de zorgkosten niet
Misschien is de omschrijving van de zorgkosten onduidelijk voor u. Of herkent u een zorgverlener niet. Vanwege privacy mogen wij helaas niet alle informatie over de behandeling vermelden. In Mijn IZZ Zorgverzekering en in de IZZ Zorgverzekering app vindt u deze informatie wel. 

De zorgkosten van uw medeverzekerde inzien?

De hoofdverzekerde mag niet alle gegevens van het zorgverbruik van een medeverzekerde bekijken. Voor het ontcijferen van een zorgkostenfactuur kan dat soms lastig zijn. Vanaf 12 jaar kan de medeverzekerde hiervoor zelf inloggen in de IZZ app of Mijn IZZ Zorgverzekering. Wilt u deze details toch inzien? Dan kan uw medeverzekerde u hiervoor machtigen in Mijn IZZ Zorgverzekering onder kopje ‘Machtigen’.

Lees hoe u deze machtiging regelt


Veelgestelde vragen
Wij hebben alle veelgestelde vragen over de Zorgkostenfactuur voor u verzameld. Bekijk ze op de volgende pagina.
De IZZ Zorgverzekering app
Heeft u de IZZ Zorgverzekering app al geïnstalleerd?
  • Supersnel declareren met een foto
  • Bekijk hoeveel u nog vergoed krijgt
  • Rekeningen meteen betalen met iDEAL