Apotheek en medicijnen

Na een huisartsbezoek volgt vaak een bezoekje aan de apotheek. We leggen u uit waarom u soms een deel van de medicijnen zelf moet betalen. Op deze pagina leest u alles over de apotheek en de kosten van uw medicijnen.

Vergoeding en uitleg over de apotheek en medicijnen


Vergoeding medicijnen

Als u een medicijn nodig heeft, dan is het handig om van tevoren te weten wat u vergoed krijgt. En wat u eventueel zelf moet betalen.

Voorkeursbeleid medicijnen

U krijgt bij ons het volledige bedrag vergoed van medicijnen die onder het voorkeursbeleid vallen. U betaalt hiervoor ook geen eigen risico. 

Medicijnen wisselen

Soms krijgt u van uw apotheek medicijnen van een ander merk mee dan u bent gewend. Dit kan verschillende redenen hebben. We leggen het u graag uit.

Op maat gemaakte medicijnen

Het kan zijn dat u een op maat gemaakt medicijn nodig heeft. Bijvoorbeeld als de sterkte of de vorm van een bestaand medicijn voor u niet geschikt is.

Apotheek met contract

Ook de keuze voor een apotheek heeft invloed op de kosten die u moet betalen voor uw medicijnen. Zo krijgt u bij een niet-gecontracteerde apotheek vaak een lagere vergoeding. 

Kosten apotheekbezoek

Als u medicijnen op recept haalt, dan betaalt u ook voor de dienstverlening van de apotheek. Deze 'terhandstellingskosten' vallen onder uw eigen risico.

Het gemak van een online apotheek

Maak kennis met de online apotheek. Een apotheek, alleen dan online. Zo kunt u alles voor uw medicijnen regelen via een handige app. Op het moment dat het u uitkomt.