Apotheek met of zonder contract

U kiest natuurlijk zelf naar welke apotheek u gaat. Wel is het goed om van tevoren even te kijken of uw apotheek een contract met ons heeft. Dat kan namelijk schelen in de kosten voor u.

Uw keuze bepaalt uw vergoeding

Elk jaar maken wij afspraken met zorgverleners. Die afspraken leggen wij vast in een contract. Dit doen wij om de zorg toegankelijk en betaalbaar te houden. Bij gecontracteerde apotheken krijgt u maximaal 100% van de kosten van uw medicijnen vergoed. Gaat u naar een apotheek waarmee wij geen contract hebben? Dan krijgt u vaak een lagere vergoeding. 

 Basisverzekering Hoogte vergoeding 
Basisverzekering Bewuzt Met contract: 100% vergoed

Zonder contract: 75% vergoed van het We kijken naar het gemiddelde van de tarieven die wij hebben afgesproken met gecontracteerde zorgverleners. Uw vergoeding is 75% van dit gemiddelde.

Basisverzekering Natura Met contract: 100% vergoed

Zonder contract: 80% vergoed van het We kijken naar het gemiddelde van de tarieven die wij hebben afgesproken met gecontracteerde zorgverleners. Uw vergoeding is 80% van dit gemiddelde.

Basisverzekering Restitutie Met en zonder contract: 100% vergoed, tenzij U krijgt meestal een volledige vergoeding. Heel soms komt het voor dat een zorgverlener veel meer rekent voor een behandeling dan andere zorgverleners. Krijgen wij zo’n rekening? Dan vergoeden we het marktconform tarief. Dit is het tarief dat in Nederland redelijk is voor een bepaalde behandeling.

Hebben wij geen contract met uw apotheek?

Dan krijgt u zelf de nota van de apotheek. Op de nota staan de kosten van uw geneesmiddelen en van de apotheek. U dient deze nota zelf bij ons in. Uw apotheek kan dat niet meer voor u doen. U ontvangt de vergoeding op uw rekening en betaalt zelf de nota aan uw apotheek.

Vind een apotheek met contract

Dat ziet u in ziet u in Zorgzoeker. Zoek op Apotheken.

Uw medicijnen gemakkelijk online geregeld

Meer gemak rondom uw medicijnen? Bestel uw medicijnen dan online en u krijgt deze de volgende werkdag thuisbezorgd. Wij werken hiervoor samen met betrouwbare online apotheken zoals MedApp en De Nationale Apotheek. Klik hier voor meer informatie over onze online medicijnservice.

Bekijk ook