Sportmedisch advies is er voor iedereen die wil bewegen

Bewegen is goed voor iedereen. Jong, oud, beginner of een fanatieke sporter. Maar soms wilt u advies bij een blessure of weet u niet welke oefeningen voor u geschikt zijn.

Dan kunt u voor sportmedisch advies terecht bij een sportarts. De kosten krijgt u vergoed via het preventiebudget in uw aanvullende verzekering.

Gebruik uw preventiebudget voor sportmedisch advies

Voor veel vragen over sportmedisch advies kunt u naar een sportarts. Bijvoorbeeld voor sportgeneeskunde, behandeling van een sportblessures en begeleiding bij revalidatie.

U kunt de vergoeding uit het preventiebudget gebruiken voor:

  • Een algemeen sportmedisch onderzoek: een sportarts geeft een passend beweeg- en sportadvies;
  • Sportmedische begeleiding;
  • Een sportkeuring.

Vergoeding van sportmedisch advies

  • Heeft u een aanvullende verzekering bij IZZ Zorgverzekering door VGZ? Dan kunt u het preventiebudget gebruiken voor sportmedisch advies;
  • Het preventiebudget kunt u ook gebruiken voor andere cursussen, advies en zorg. Is uw preventiebudget op? Dan betaal u de kosten zelf.

Aanmelden bij een sportarts

Wilt u sportmedisch advies krijgen? Meldt u dan aan bij een sportarts. U vindt een zorgverlener met contract in de Zorgzoeker. Zoek op 'Sportgeneeskunde' of 'Sportblessures - sportgeneeskunde'.

Kosten & declareren

Omschrijving Bedrag
Prijsvoorbeeld 125,00
Vergoeding preventiebudget -125,00
Totaal te betalen 0,00
Vind een sportarts

Preventiebudget

Heeft u een aanvullende verzekering bij IZZ Zorgverzekering door VGZ? Dan kunt u het preventiebudget inzetten om gebruik te maken van het leefstijlprogramma. Bekijk uw budget in de IZZ Zorgverzekering-app of de Mijn-omgeving.

Beweeg de verzekeringen van rechts naar links

Leefstijlcheck

Wil je zeker weten of je een gezonde leefstijl hebt? Meld je dan aan voor de leefstijlcheck. Deze check geeft je inzicht in jouw leefstijl. Dit doe je door een online vragenformulier in te vullen. Na het invullen ga je een persoonlijk gesprek aan met een online leefstijlcoach.


Mentaal Leefstijl

Je kunt kiezen uit 2 leefstijlchecks

Meld je aan bij Vitafy.

Meld je aan bij Niped.

 

Sportmedisch advies

Sportmedisch advies

Wilt u zorgeloos sporten en daarvoor advies van een medische specialist? Een sportarts kijkt met u mee voor een verantwoord beweeg- en sportadvies. We vergoeden de kosten van sportmedisch onderzoek, sportmedische begeleiding en sportkeuringen.

Cursus Reanimatie

Reanimatie

Een cursus reanimatie redt levens. Letterlijk. Wil u voorbereid zijn op een mogelijke noodsituatie? Neem dan deel aan een reanimatiecursus door een instructeur of instelling die gecertificeerd is door de Nederlandse Reanimatieraad (NRR).