Sportmedisch advies is er voor iedereen die wil bewegen

Bewegen is goed voor iedereen. Jong, oud, beginner of een fanatieke sporter. Maar soms wilt u advies bij een blessure of weet u niet welke oefeningen voor u geschikt zijn.

Dan kunt u voor sportmedisch advies terecht bij een sportarts. De kosten krijgt u vergoed via het preventiebudget in uw aanvullende verzekering.

Gebruik uw preventiebudget voor sportmedisch advies

Voor veel vragen over sportmedisch advies kunt u naar een sportarts. Bijvoorbeeld voor sportgeneeskunde, behandeling van een sportblessures en begeleiding bij revalidatie.

U kunt de vergoeding uit het preventiebudget gebruiken voor:

  • Een algemeen sportmedisch onderzoek: een sportarts geeft een passend beweeg- en sportadvies;
  • Sportmedische begeleiding;
  • Een sportkeuring.

Vergoeding van sportmedisch advies

  • Heeft u een aanvullende verzekering bij IZZ Zorgverzekering door VGZ? Dan kunt u het preventiebudget gebruiken voor sportmedisch advies;
  • Het preventiebudget kunt u ook gebruiken voor andere cursussen, advies en zorg. Is uw preventiebudget op? Dan betaal u de kosten zelf.

Aanmelden bij een sportarts

Wilt u sportmedisch advies krijgen? Meldt u dan aan bij een sportarts. U vindt een zorgverlener met contract in de Zorgzoeker. Zoek op 'Sportgeneeskunde' of 'Sportblessures - sportgeneeskunde'.

Kosten & declareren

Omschrijving Bedrag
Prijsvoorbeeld 125,00
Vergoeding preventiebudget -125,00
Totaal te betalen 0,00
Vind een sportarts

Preventiebudget

Heeft u een aanvullende verzekering bij IZZ Zorgverzekering door VGZ? Dan kunt u het preventiebudget inzetten om gebruik te maken van het leefstijlprogramma. Bekijk uw budget in de IZZ Zorgverzekering-app of de Mijn-omgeving.