Hoe regel ik zorg?

Wilt u zorg regelen?
Wij zijn er voor u. 

Niemand kan de zorg geven die u geeft. Toch is uw naaste beter af met af en toe andere goede hulp. Zodat u eens een dag(deel) helemaal vrij bent en kunt opladen met nieuwe energie. U vindt hier alles wat u moet weten over het regelen van goede zorg.

 

logo mantelzorgAdvies over blijvende zorg

Helpt u een oudere die steeds meer zorg nodig heeft? Het Kennisloket Thuis in Blijvende Zorg geeft advies over de mogelijkheden voor ouderenzorg; thuis of in een instelling. Hoe regelt u de extra zorg en bij welke zorgaanbieders kunt u terecht? En welke regels gelden er? Waar kunt u terecht voor bijvoorbeeld woningaanpassingen of voor financiële hulp?
 

Logo MantelzorgHulp bij beter zorgen

Hulp bij lastig regelwerk

Een mantelzorgmakelaar neemt lastig regelwerk uit handen. Zoals het regelen van zorg en geldzaken. U kunt een mantelzorgmakelaar inschakelen als u mantelzorger bent of als u mantelzorg ontvangt. Bent u aanvullend verzekerd bij Coƶperatie VGZ? Bekijk onze hulp.

Zorg regelen, speciaal voor leden van VGZ en IZZ

(Thuis)zorg die past bij uw situatie

U heeft zorg thuis of in een instelling nodig, maar welke zorg? Wij helpen u bij het vinden van passende zorg. Na het beantwoorden van een paar vragen krijgt u advies op maat.

Naastenverstrekking, speciaal voor leden van VGZ en IZZ

Zorg regelen voor een ander

Wilt u als mantelzorger ook de zorgzaken regelen voor degene die u verzorgt? Dat kan. U heeft dan wel eerst toestemming (een machtiging) nodig. Die vraagt u samen bij ons aan.

 

Logo-MantelzorgZo lang mogelijk thuis wonen

Langer zelfstandig thuis wonen heeft voor ouderen een groot voordeel: zij blijven vaak langer mentaal en fysiek gezond. In hun eigen, vertrouwde omgeving blijven mensen in een dagelijks ritme. Zij blijven dan doen wat ze deden. Ze moeten dan ook bezig blijven, bijvoorbeeld naar de winkel gaan. Dit houdt het lichaam en het brein actief. Hoe zorgt u ervoor dat iemand zo lang mogelijk thuis kan wonen? Welke hulp kunt u daarbij krijgen? Wij wijzen u graag de weg.

 

Logo-mantelzorgLanger thuis met dementie

Zorgt u voor iemand met dementie? Dan gaat u door een aantal fases waarin u hulp nodig heeft. Hulp bij het regelen van zorg. Of bij het onderzoeken welke zorg bij de situatie past. Misschien zoekt u ook tips van en steun van andere mantelzorgers? Lees alles over de 5 fases bij mantelzorgen voor iemand met dementie.
 
 

Logo-MantelzorgHandige gesprekstips voor mantelzorgers

Kent u dit? U heeft vragen voor de arts of de zorgverlener. Maar als u in gesprek gaat, vergeet u ze te stellen. Maak gebruik van onze spiekbriefjes bij zorggesprekken. Zo weet u zeker dat u alles bespreekt. Een geruststellende gedachte.

Logo-MantelzorgIs dit ook interessant voor u?

Illustratie hoe vraag ik hulp

Hoe vraag ik hulp?

Hulp vragen dat doet u toch gewoon? Zo eenvoudig blijkt het niet te zijn. Want, hoe brengt u uw netwerk in kaart? En hoe maakt u er gebruik van? En wat als u meer doet dan de anderen en er wrijving ontstaat? Dit kunt u doen.

Illustratie hoe zorg ik voor mezelf

Hoe zorg ik voor mezelf?

Even stilstaan bij uzelf doet wonderen. En... tijd voor uzelf nemen is meer dan een kop koffie zetten. Hier vindt u alle hulp om ook voor uzelf te zorgen. Van workshops en apps tot webinars. Doe nieuwe energie op en werkt aan uw veerkracht en optimisme.