Hoe zorg ik voor mezelf

Meer tijd voor uzelf
en een betere balans?
We regelen het samen

Even stilstaan bij uzelf doet wonderen. Toch vertellen mantelzorgers ons dat zij weinig tijd maken voor zichzelf. Simpelweg omdat ze er te druk voor zijn. Daarom doen we u suggesties om voor uzelf te zorgen. U kunt zelf kijken welke het meest bij u past. Iedereen heeft tijd voor zichzelf nodig. U ook.

 

Logo-MantelzorgVervangende mantelzorg

Even op adem komen en zeker weten dat de zorg goed geregeld is? Vraag een zorgprofessional om de zorg voor uw dierbare tijdelijk van u over te nemen. Bijvoorbeeld voor een dag of een dagdeel. Zodat u weer even kunt opladen.

U kunt vervangende mantelzorg inschakelen als u mantelzorger bent en als u mantelzorg ontvangt. Bent u aanvullend verzekerd bij VGZ? Bekijk hoe een vervangende mantelzorger u kan helpen aan vrije tijd. Maak er gebruik van, want iedereen heeft behoefte aan vrije tijd.

 

Logo-MantelzorgZo zorgt u voor balans

Positiviteit, speciaal voor leden van VGZ en IZZ

Geef uzelf positivi-tijd

Is het tijd voor nieuwe energie en positiviteit? Een positieve gedachte in de ochtend, kan het verloop van de dag veranderen. Wij toveren maar liefst 21 keer een lach op uw gezicht :-). Van complimenten voor uzelf tot wandelroutes in uw buurt. Bekijk alle 21 positivi-tijdjes. Veel plezier!

Even tot uzelf komen

Workshop Balans bij mantelzorgen

Het is fijn om voor een ander te kunnen zorgen. Maar soms is de druk hoog en is het zorgen zwaar. Schiet tijd voor uzelf erbij in? Leer gezond zorgen met deze digitale workshop. U deelt uw tijd helemaal zelf in.  

Balans en mantelzorgen, speciaal voor leden van VGZ en IZZ

Meer rust met mindfulness

Mindfulness gaat over het accepteren van zaken zoals ze zijn. Het biedt voordelen als beter slapen en meer energie. Maak gratis gebruik van onze zeer goed gewaardeerde Mindfulness app. Weinig tijd? Veel oefeningen duren maar een paar minuten. 

 

Logo-MantelzorgDeze tips krijgt u van andere mantelzorgers!

Logo-MantelzorgIs dit ook interessant voor u?

Illustratie hoe regel ik zorg

Hoe regel ik zorg?

Het regelen van zorg is niet eenvoudig. Welke instantie vergoedt wat? Hoe draagt u regeltaken over? Hoe zorgt u dat iemand zo lang mogelijk thuis kan wonen? We helpen u er graag bij.

Illustratie hoe vraag ik hulp

Hoe vraag ik hulp?

Hulp vragen, dat doet u toch gewoon? Zo eenvoudig is het niet. Want, hoe brengt u uw netwerk in kaart? En maakt u er gebruik van? En wat als u meer doet dan anderen en er wrijving ontstaat? Dit kunt u doen.