Wat regelt u wanneer

 1. Verloskundige in de buurt vinden

  Zwanger? Gefeliciteerd! Dit hoeft u niet aan ons door te geven. Wel is het logisch om een verloskundige te bellen. Misschien heeft u dit al gedaan. Heeft u nog geen praktijk gevonden? Vind dan via onze Zorgzoeker een verloskundige bij u in de buurt.

 2. Kraamzorg regelen

  De kraamverzorgende helpt u de eerste dagen na de geboorte met de zorg voor uw kindje. En geeft u handige tips. Het is belangrijk dat u kraamzorg uiterlijk in de 20e week van uw zwangerschap aanvraagt.

 3. Kraampakket aanvragen

  In het kraampakket zitten alle medische artikelen die u rond de bevalling nodig heeft. Vraag het kraampakket uiterlijk 3 maanden voor de verwachte bevaldatum aan.

 4. Uw baby aanmelden

  De baby is geboren. Hopelijk is alles goed gegaan. U geeft uw kindje aan in de gemeente waar het is geboren. U heeft hiervoor 3 werkdagen de tijd. Geef de geboorte van uw baby daarna door aan ons. Het liefst binnen 1 maand na de geboorte.

Tip! Kunt u geen kraamzorgorganisatie of verloskundige vinden, of heeft u een andere vraag? Neem dan contact op met VGZ Kraamzorg: 0900 - 222 32 42 (gebruikelijke belkosten). Bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 13.00 uur. U kunt ook online uw vraag stellen over kraamzorg.

Vergoedingen rondom zwangerschap en geboorte


Overzicht van de vergoedingen per pakket

In de pakketvergelijker ziet u snel welke vergoeding rondom zwangerschap en geboorte in welk pakket zit. En u kunt nog andere vergoedingen toevoegen om te vergelijken.

Naar de pakketvergelijker