Welkom mantelzorger, maak het uzelf makkelijk

Banner Mantelzorg, U zorgt voor uw naaste, wij zorgen voor u

Zorgt u voor een familielid of kennis? Of helpt u iemand bij dagelijkse dingen? Misschien vindt u dat vanzelfsprekend. En misschien noemt u dat niet zo, maar dan bent u mantelzorger.

Zorgen voor een naaste is een bron van intieme en liefdevolle momenten. Maar de zorg kan ook zwaar zijn. U kunt rekenen op onze zorg voor u. Noodzakelijke zorg, want in onze samenleving vragen we veel van onze mantelzorgers. U bent simpelweg onmisbaar. Kijk maar rond wat we voor u kunnen betekenen.

 

Dit wilt u niet missen!

Webinar Beter en krachtiger mantelzorgen

De webinar Beter en krachtiger mantelzorgen geeft tips en adviezen over onderwerpen waar elke mantelzorger mee te maken heeft. U leert hoe u de zorg beter afstemt met anderen en hoe u meer ruimte maakt voor uzelf en de ander.

Beste apps voor mantelzorgers

Welke app helpt u bij het organiseren van zorg? Welke is handig bij het innemen van medicijnen? Ons mantelzorgers-testpanel testte een aantal apps voor mantelzorgers. Wij zetten de beste apps op een rijtje. 

Speciaal voor leden van VGZ en IZZ

Even spieken op een briefje 

Kent u dit? U heeft vragen voor de arts of de zorgverlener. Maar als u in gesprek gaat, vergeet u ze te stellen. Maak gebruik van onze spiekbriefjes bij zorggesprekken. Zo weet u zeker dat u alles bespreekt. Een geruststellende gedachte.

 

Kunnen we u ook helpen met:

Hoe regel ik zorg?

Het regelen van zorg is niet eenvoudig. Welke instantie vergoedt wat? Hoe draagt u regeltaken over? Hoe zorgt u dat iemand zo lang mogelijk thuis kan blijven wonen? We helpen u er graag bij.

Hoe vraag ik hulp?

Hulp vragen dat doet u toch gewoon? Zo eenvoudig blijkt het niet te zijn. Want, hoe brengt u uw netwerk in kaart? En hoe maakt u er gebruik van? En wat als u meer doet dan de anderen en er wrijving ontstaat? Dit kunt u doen.

Hoe zorg ik voor (tijd voor) mezelf

Vrije tijd is belangrijk om de batterij weer op te laden. Zorgt u pas als laatst voor uzelf? Bekijk de kleine en grote manieren om uzelf niet te vergeten. Het maakt u een blijer mens.

 

Daar staat u dan; uw schoonmoeder te wassen

Mantelzorg geven en ontvangen kan ongemakkelijk zijn. Mantelzorgers vertellen dat aan ons. Arkan die de oksels en geslachtsdelen van zijn vader moest helpen scheren. Andrea die besluiten moet nemen voor haar ouders en dat soms als betuttelend beleeft. Wat doet u als mantelzorger in zo'n situatie? Wat zegt de psychologie daarover? En welke praktische adviezen kunnen u helpen?

 

Als de mantelzorg steeds zwaarder wordt

Banner zorgadvies, speciaal voor VGZ verzekerden

Advies over blijvende zorg  

Zorgt u voor een oudere die steeds meer hulp nodig heeft? Kennisloket denkt met u mee over zorg thuis of in een instelling. Welke mogelijkheden zijn er? Hoe regelt u de zorg? Op welke financiële hulp kunt u rekenen?

(Thuis)zorg die past bij uw situatie 

U heeft zorg thuis of in een instelling nodig, maar welke zorg? Wij helpen u bij het vinden van passende zorg. Na het beantwoorden van een paar vragen krijgt u advies op maat.

Mantelzorg rustmoment

Hulp bij gezond leven

Even stilstaan bij uzelf doet wonderen. Op Gezond Leven vindt u alle soorten gratis workshops en apps die helpen om gezonder en fitter te zijn. Denk aan een online workshop Mantelzorgen, een webinar over voeding en adviezen om beter te slapen.

 

Binnenkort: meer webinars en extra's 

Als eerste op de hoogte van nieuwe services, workshops en informatie voor mantelzorgers? Schrijf u in en ontvang al onze extra's per e-mail.  

Samen zorgen we voor elkaar

Vroeg of laat heeft iedereen de liefdevolle zorg van iemand anders nodig. Voor alle mantelzorgers in Nederland is er onze hulp. Op het gebied van zorg, financiƫn, wonen en vrije tijd. Alles om te zorgen dat u rust en ruimte voor uzelf heeft en er genoeg lichtpuntjes zijn. Een praktisch hart onder de riem dat u meer dan verdient. Want in onze samenleving vragen we veel van mantelzorgers. U bent simpelweg onmisbaar. Zo zorgen we samen voor elkaar. Ieder op zijn eigen moment.