""
Uw IZZ zorgverzekering in 2025

Bent u benieuwd naar de zorgverzekering van 2025? Dan zit u
hier goed. Hier vindt u nieuws over uw zorgverzekering in 2025.
Bijvoorbeeld welke zorg er in de basisverzekering komt. En welke
momenten belangrijk zijn voor jouw zorgverzekering.

Veranderingen Prinsjesdag

De overheid bepaalt de meeste veranderingen in de zorgverzekering. Deze maakt ze op Prinsjesdag bekend. Bijvoorbeeld:

 • De basisverzekering
  De overheid bepaalt wat er vergoed wordt vanuit basisverzekering. Er kunnen behandelingen of medicijnen bij komen. Of eruit gaan.     
 • Het eigen risico
  De overheid kiest de hoogte van het verplicht eigen risico voor iedereen van 18 jaar en ouder. Lees meer over het eigen risico en hoe het werkt.
 • De zorgtoeslag
  De zorgtoeslag is er voor mensen die moeite hebben hun zorgverzekering te betalen. Bijvoorbeeld studenten en mensen met een uitkering. Elk jaar bepaalt de overheid de hoogte van de zorgtoeslag. Lees meer over de zorgtoeslag en hoe u die aanvraagt.
 • De rekenpremie
  De overheid maakt elk jaar de rekenpremie voor de basisverzekering bekend. De rekenpremie is niet hetzelfde als de premie die jij betaalt. Want die bepaalt elke zorgverzekeraar zelf, op basis van de rekenpremie. De premies maken de zorgverzekeraars uiterlijk 12 november bekend. We vertellen je graag meer over hoe onze premie tot stand komt.
Natuurlijk doen we er alles aan om uw premie zo laag mogelijk te houden. Daar kunt u op rekenen. IZZ Zorgverzekering is namelijk onderdeel van Coöperatie VGZ. En als coöperatie hebben wij geen winstoogmerk. We maken uw premie voor 2025 uiterlijk op 12 november 2024 bekend. U krijgt dan ook uw polis voor 2025.

Belangrijke momenten voor de zorgverzekering van 2025

17 september 2024 - Op dinsdag 17 september maakt de overheid, tijdens Prinsjesdag, de plannen voor 2025 bekend. Ook de plannen voor de zorgverzekering van 2025.

12 november 2024 - U hoort uiterlijk 12 november van ons wat de premie voor 2024 is. Wij sturen u een e-mail of brief met informatie over uw polis voor 2025. En wat er verandert in de zorgverzekering van 2025.

31 december 2024 - Wilt u uw zorgverzekering opzeggen? Dan kan dit tot en met 31 december.

31 januari 2025 - U kunt tot en met deze datum uw basis- en aanvullende verzekering wijzigen. Heeft u uw zorgverzekering bij uw oude zorgverzekeraar opgezegd? Dan kunt u tot en met deze datum een nieuwe zorgverzekering bij ons afsluiten.

Betaal uw eigen risico in delen

Verwacht u dat u het eigen risico in 2025 helemaal gaat gebruiken? Dan kunt er bij ons voor kiezen uw eigen risico in delen te betalen. Wilt u dat? Vraag dit dan uiterlijk 31 januari 2025 bij ons aan.

Onze zorgverzekeringen

Zoekt u informatie over onze zorgverzekeringen? We laten u graag het en een ander zien. 

Dé zorgverzekering
voor de zorg 

U zorgt goed voor anderen, wij zorgen voor u. De IZZ Zorgverzekering door VGZ is dé zorgverzekering speciaal voor werknemers in de zorg. Onze aanvullende verzekeringen stemmen we af op werken in de zorg. 


Via onze collectiviteitenzoeker ziet u of uw werkgever is aangesloten bij ons.

Onze basisverzekeringen

U kunt bij ons kiezen uit vier basisverzekeringen. Het verschil zit de vergoeding bij zorgverleners zonder contract en de premie. U kunt kiezen uit de IZZ Basisverzekering:

 • Variant Bewuzt
 • Variant Basis
 • Variant Natura
 • Variant Combinatie

Onze aanvullende verzekeringen

Onze aanvullende zorgverzekeringen zijn afgestemd op werken in de zorg. Onze voordelen: 

 • Tot 20% collectiviteitskorting voor u en uw gezin
 • Extra vergoedingen fysiotherapie, tandarts en mantelzorg
 • Kinderen tot 18 jaar gratis meeverzekerd