Hogere premie Zorg voor de Zorg + Extra 3

Waarom is de premie van Zorg voor de Zorg + Extra 3 hoger voor individueel verzekerden?

Individueel verzekerden maken binnen dit pakket naar verhouding veel gebruik van fysiotherapie. Om individueel verzekerden toch ook een ruime vergoeding voor fysiotherapie te kunnen blijven aanbieden, is de premie hoger dan bij collectief verzekerden.

Premie van Zorg voor de Zorg + Extra 3, in 2024
  • Premie collectief verzekerden: 90,60 per maand
  • Premie individueel verzekerden: 115,- per maand

Balans tussen zorgkosten en premie

De premies die u betaalt voor uw zorgverzekering zijn altijd in balans met de zorgkosten die er gemaakt worden. Soms is deze balans zoek. Want als er meer zorgkosten voor fysiotherapie gemaakt worden en we passen de premie niet aan, dan zou een heel ruime vergoeding voor fysiotherapie op de lange duur niet meer mogelijk zijn.

We vinden het belangrijk om ook individueel verzekerden een aanvullend pakket met een heel ruime vergoeding voor fysiotherapie aan te kunnen blijven bieden. Daarom kunt u nog steeds Zorg voor de Zorg + Extra 3 afsluiten. Alleen de premie is dus hoger.

Geen winstoogmerk

VGZ is een zorgverzekeraar zonder winstoogmerk. Winst maken is dus absoluut geen reden om een premieverandering door te voeren. Sterker nog: als wij winst maken, dan profiteert u daar van mee, doordat we de premie lager kunnen houden.

Liever een lagere premie?

Wilt u wel ruime vergoedingen voor aanvullende zorg, maar liever een lagere premie betalen? Kijk dan ook eens naar onze aanvullende verzekering Zorg voor de Zorg + Extra Zorg 2.