Zorgpas

Een zorgverlener kan om uw zorgpas vragen. Op de zorgpas staan uw burgerservicenummer (BSN) en uw klantnummer. Deze gegevens gebruikt een zorgverlener om declaraties te sturen.

Uw IZZ Zorgpas zetten wij na de ingangsdatum van uw zorgverzekering voor u klaar in de IZZ Zorgverzekering app. Wilt u liever een plastic zorgpas met EHIC in uw portemonnee? Dan kunt u deze na de ingangsdatum van uw zorgverzekering gratis aanvragen via Mijn IZZ Zorgverzekering of de IZZ Zorgverzekering app.

IZZ Zorgverzekering app downloaden

Heeft u nog geen IZZ Zorgverzekering app op uw telefoon? Download deze dan heel eenvoudig in de Apple App Store of de Google Play Store.  

Europese zorgpas (EHIC)

Op de achterkant van de zorgpas vindt u uw EHIC-pas (Europese zorgpas). Hiermee bent u in de meeste Europese landen verzekerd van medisch noodzakelijke hulp. Deze informatie vindt u ook in de IZZ Zorgverzekering app.

In deze app vindt u ook informatie die op een EHIC (Europese zorgpas) staat. Maar de informatie in de app is geen officieel document. Soms accepteren zorgverleners in het buitenland deze digitale informatie niet. Ze vragen dan om een plastic pas. Heeft u geen pasje bij u en u heeft medische hulp nodig in het buitenland? Neem dan contact op met de VGZ Alarmcentrale via +31 40 297 57 30. Wij sturen dan een bewijs van verzekering naar de zorgverlener. Zo voorkomt u dat u de kosten mogelijk moet voorschieten.

Plastic zorgpas aanvragen

Heeft u liever een plastic zorgpas met EHIC? Bijvoorbeeld omdat u naar het buitenland gaat? Of omdat u geen smartphone heeft? Dan vraagt u de pas het hele jaar door eenvoudig aan via Mijn IZZ Zorgverzekering of in de IZZ Zorgverzekering app. Uw plastic pas ontvangt u binnen 5 werkdagen gratis thuis.

Veelgestelde vragen

  • De informatie die op uw zorgpas met EHIC staat, vindt u ook terug in de IZZ Zorgverzekering app. Liever een pas in uw portemonnee? Vraag deze dan aan via Mijn IZZ Zorgverzekering of de IZZ Zorgverzekering app. Dat kan ook telefonisch, direct in ons keuzemenu. U ontvangt uw nieuwe pas binnen 5 werkdagen gratis thuis. 

  • U kunt de pas vernietigen. De persoon om wie het gaat zal zelf een nieuwe zorgpas aanvragen.