Zorgpas

Een zorgverlener kan om uw zorgpas vragen. Op de zorgpas staan uw burgerservicenummer (BSN) en uw klantnummer. Deze gegevens gebruikt een zorgverlener om declaraties te sturen.

Uw IZZ Zorgpas zetten wij na de ingangsdatum van uw zorgverzekering voor u klaar in de IZZ Zorgverzekering app. Wilt u liever een plastic zorgpas met EHIC in uw portemonnee? Dan kunt u deze na de ingangsdatum van uw zorgverzekering gratis aanvragen via IZZ Zorgverzekering app of in Mijn IZZ Zorgverzekering.

IZZ Zorgverzekering app downloaden

Heeft u nog geen IZZ Zorgverzekering app op uw telefoon? Download deze dan heel eenvoudig in de Apple App Store of de Google Play Store.  

Europese zorgpas (EHIC)

Op de achterkant van de zorgpas vindt u uw EHIC-pas (Europese zorgpas). Hiermee bent u in de meeste Europese landen verzekerd van medisch noodzakelijke hulp. Deze informatie vindt u ook in de IZZ Zorgverzekering app.

In deze app vindt u ook informatie die op een EHIC (Europese zorgpas) staat. Maar de informatie in de app is geen officieel document. Soms accepteren zorgverleners in het buitenland deze digitale informatie niet. Ze vragen dan om een plastic pas. Heeft u geen pasje bij u en u heeft medische hulp nodig in het buitenland? Neem dan contact op met de VGZ Alarmcentrale via +31 40 297 57 30. Wij sturen dan een bewijs van verzekering naar de zorgverlener. Zo voorkomt u dat u de kosten mogelijk moet voorschieten.

Veelgestelde vragen

  • Aanvragen van een zorgpas hoeft niet. Uw zorgpas staat automatisch digitaal voor u klaar in de IZZ Zorgverzekering app. Zo heb u uw pas altijd bij de hand. Als uw zorgverlener vraagt naar uw zorgpas, kunt u de zorgpas in de app laten zien. Dat is makkelijker en duurzamer dan een plastic zorgpas.

    Meer over uw zorgpas in de app

    Wilt u toch liever een plastic zorgpas in uw portemonnee? Dan kunt u deze aanvragen via de IZZ Zorgverzekering app of in Mijn IZZ Zorgverzekering. U ontvangt uw pas binnen 5 werkdagen gratis thuis. De plastic zorgpas is 5 jaar geldig

  • Aanvragen van een nieuwe zorgpas hoeft niet. U hebt uw zorgpas altijd digitaal bij u via de IZZ Zorgverzekering app. Vraagt uw zorgverlener naar uw zorgpas? Dan kun u uw zorgpas in de app laten zien. Wel zo makkelijk. En duurzamer dan een plastic zorgpas.

    Meer over uw zorgpas in de app