Betalen via iDEAL

Met iDEAL betaalt u uw facturen makkelijk en snel.

Voordelen betalen via iDEAL

 • U ontvangt de rekening per e-mail
 • In enkele klikken uw facturen betalen
 • Een geheugensteuntje wanneer de uiterste betaaldatum in zicht is

Wilt u betalen via iDEAL? 

Als u kiest voor betalen via iDEAL dan ontvangt u uw facturen via e-mail. Uw te betalen facturen kunt u daarnaast terugvinden in Mijn IZZ Zorgverzekering of in de IZZ Zorgverzekering app. In zowel de mail, Mijn IZZ Zorgverzekering als in de IZZ Zorgverzekering app kunt u de facturen direct betalen via de iDEAL-betaallink. 

Zo wijzigt u uw betaalvoorkeur naar iDEAL

Uw betaalvoorkeur wijzigt u eenvoudig in Mijn IZZ Zorgverzekering of de IZZ Zorgverzekering app. In de video vertellen we stap voor stap hoe u overstapt van betalen via een betaalverzoek per post, naar iDEAL.

 1. Ga naar Mijn gegevens

  Kies in het menu voor Mijn gegevens.
 2. Wijzig uw postvoorkeur naar digitaal

  Ga naar Contactvoorkeur en selecteer Per e-mail onder de kop Declaraties en facturen.
 3. Opslaan

  Sla de wijzigingen op om uw voorkeuren te bevestigen.

Let op:

Het betaalverzoek per post vervangt de acceptgiro. Die bieden we vanaf 1 januari 2023 niet meer aan. Gebruikt u nu acceptgiro? U heeft hierover in november bericht van ons gehad.

Gebruik altijd het betalingskenmerk

Wilt u het bedrag handmatig overmaken? En niet via de iDEAL-betaallink? Geen probleem. Als u het 16-cijferige betalingskenmerk gebruikt, weten wij direct welke factuur u betaalt. Het betalingskenmerk vindt u op uw factuur in Mijn IZZ Zorgverzekering.

Let op: zet dit nummer in het veld 'Betalingskenmerk' en niet in 'Omschrijving'. Maakt u een bedrag over zonder betalingskenmerk? Dan verwerken wij met deze betaling het oudste openstaande bedrag.

Betalingsmails van IZZ Zorgverzekering door VGZ herkennen

Wij doen er alles aan om uw betalingen zo veilig mogelijk te laten verlopen. Natuurlijk is ook verstandig om zelf bewust te zijn van eventuele phishing-berichten. Wilt u weten waar u de betalingsmails van IZZ Zorgverzekering door VGZ aan kunt herkennen? Lees hier meer.

IBAN van IZZ Zorgverzekering door VGZ

Het IBAN van IZZ Zorgverzekering door VGZ is NL83 INGB 0003 0001 91 .


Geen omkijken meer naar uw betalingen?

Meest gekozen!

Met automatische incasso worden uw betalingen van uw rekening afgeschreven.