Declareren van uw zorgnota

Wilt u weten hoe u een declaratie indient en volgt? Of iets over de vergoeding van uw declaratie? Bekijk hieronder antwoorden op veelgestelde vragen over declareren.

 • Declareren met de IZZ Zorg app gaat het snelste. Maak een foto van de nota of upload een pdf.
  Gebruikt u hiervoor liever een computer of laptop? Log dan in met uw DigiD en declareer via Mijn IZZ Zorgverzekering.
  Declareren per post kan uiteraard ook. Het uitbetalen duurt dan wel wat langer. Bekijk de opties voor het declareren.

  Meteen declareren

 • U kunt uw rekening declareren via de IZZ Zorgverzekering app of via Mijn IZZ Zorgverzekering.

  Wij zorgen zo spoedig mogelijk voor de afwikkeling van de nota. Bij het declareren kunt u ons verzoeken uw nota's rechtstreeks aan de zorgaanbieder te betalen. Soms is dit niet mogelijk. Het bedrag van de nota storten wij dan op uw rekening, met het verzoek dit geld aan uw zorgaanbieder over te maken. Wij vermelden dit op de zorgkostenfactuur. Lees uw zorgkostenfactuur daarom goed.

  Meteen declareren

 • Heeft u uw declaratie via de IZZ Zorg app  of in Mijn IZZ Zorgverzekering ingediend? Dan krijgt u binnen 4 werkdagen bericht van ons. Heeft u uw declaratie per post ingediend? 
  Dan duurt het 10 werkdagen. Geen zorgen: u ontvangt altijd een bericht. 

 • Heeft u uw declaratie via de IZZ Zorg app of Mijn IZZ Zorgverzekering ingediend? Dan ontvangt u het bedrag dat wij vergoeden binnen 4 werkdagen op uw rekening. Heeft u uw declaratie per post ingediend? Dan duurt het iets langer: 10 werkdagen.

  Wij verrekenen te betalen kosten met te ontvangen bedragen. Het kan dus voorkomen dat u minder geld ontvangt dan de vergoeding van uw declaratie. 

   

 • Haasten is niet nodig: u kunt nota’s tot 3 jaar na het begin van de behandeling indienen.
 • Nee, de originele nota is al voldoende om te kunnen declareren. Maar let op: een declaratieformulier heeft u nog wel nodig als u vervoerskosten of zorgkosten in het buitenland declareert. 

  Declaratieformulier vervoerskosten
  Declaratieformulier zorgkosten in het buitenland
  Overige declaratieformulieren

 • Zorg dat alle gegevens die we nodig hebben op de nota staan en dat de nota in de juiste taal is geschreven. Ook vragen we u soms om extra informatie mee te sturen. Dan kunnen wij uw declaratie snel verwerken. Lees hoe u stap voor stap een buitenlandse nota declareert, dan komt het zeker goed.