Uw IZZ Zorgverzekering opzeggen

Afbeelding zorgmedewerkers

Wij houden u graag als klant

De voordelen van de IZZ Zorgverzekering:


 • Een zorgverzekering speciaal voor mensen in de zorg
 • Collectiviteitskorting voor u en uw gezin
 • Extra ruime vergoedingen voor fysiotherapie en mantelzorg
Wat jammer dat u uw verzekering bij ons wilt opzeggen. In de meeste gevallen kan dat alleen tussen 12 november en 31 december. Maar soms kan dat ook op een ander moment. Wij helpen u graag om een goede keuze te maken. Ook als u wilt opzeggen. 

Wanneer kunt u uw zorgverzekering opzeggen?

Meestal kunt u uw zorgverzekering alleen opzeggen tussen 12 november en 31 december. Uw opzegging moet uiterlijk 31 december bij ons bekend zijn. Let op: U bent verplicht om vóór 1 februari een nieuwe zorgverzekering af te sluiten. Deze gaat vervolgens met terugwerkende kracht in per 1 januari.

Wilt u tussentijds opzeggen?

In sommige situaties kunt u ook tussentijds uw zorgverzekering opzeggen.
 • Ik ga scheiden

  Gaat u scheiden en staat u als medeverzekerde op de polis van uw partner? En wilt u een eigen zorgverzekering bij ons afsluiten? Dan kunt u dan alleen zelf doen. De hoofdverzekerde kan dit niet voor u doen. Bel met onze klantenservice via 088 - 131 16 54. Wij nemen graag uw situatie en de mogelijkheden met u door.

  Ik ga wonen, werken of studeren in het buitenland

  Als u in het buitenland gaat wonen, werken of studeren bent u soms verplicht om in Nederland verzekerd te blijven.

  Mijn kind wordt 18 jaar

  Wordt uw kind binnenkort 18 jaar? En wil de 18-jarige zelf hoofdverzekerde worden? Dan kunt u als ouder of verzorger de huidige polis beëindigen. Uw kind kan dan zelf een zorgverzekering afsluiten in de maand nadat het 18 wordt. Advies nodig? Bel dan met 088 - 131 16 54.

  Mijn werksituatie verandert

  Verandert er iets aan uw werksituatie? Dan kunt u in sommige gevallen uw zorgverzekering opzeggen. Wat er mogelijk is, hangt af van uw situatie. De overheid heeft voor iedere situatie regels bepaald. Onze klantenservice neemt graag uw situatie en uw mogelijkheden met u door. Belt u daarom met 088 - 131 16 54.

  VGZ wijzigt de verzekeringsvoorwaarden in mijn nadeel

  Het kan voorkomen dat VGZ de voorwaarden van de zorgverzekering moet wijzigen, of de hoogte van de premie. Dit kan midden in een kalenderjaar gebeuren. Is dit in uw nadeel? Dan mag u uw zorgverzekering opzeggen vanaf de dag dat de wijziging ingaat tot één maand na de wijzigingsdatum. Bel met onze klantenservice op 088 - 131 16 54. Wij helpen u graag.

Wilt u opzeggen omdat uw situatie verandert?

 • Gaat u uit dienst? Dan kunt u gewoon gebruik blijven maken van de IZZ Zorgverzekering. U wordt automatisch overgezet naar een tijdelijke polis. U houdt nog minimaal 2 jaar het recht op collectiviteitskorting met Verlengde Deelname. Een eventuele werkgeversbijdrage komt te vervallen. U betaalt dan een hogere premie voor de aanvullende verzekeringen. De premie voor de basisverzekering blijft gelijk.

  Voorbeeld

  Stel dat u per 1 maart 2020 uit dienst gaat, dan houdt u nog recht op collectiviteitskorting tot en met 31 december 2022. U betaalt de premie, inclusief collectiviteitskorting, rechtstreeks aan ons.

 • Als u in het buitenland gaat wonen, werken of studeren bent u soms verplicht om in Nederland verzekerd te blijven.

 • Bent u de hoofdverzekerde van de polis? Dan kunt u uw zorgverzekering alleen per 1 januari opzeggen. De medeverzekerde kan wel zelf het hele jaar door opzeggen. En een eigen polis bij ons afsluiten. U leest er meer over op onze pagina scheiden of uit elkaar. Of bel met onze klantenservice via 088 - 131 16 54. Wij nemen graag uw situatie en de mogelijkheden met u door.

 • Uw kind kan zelf een zorgverzekering afsluiten in de maand nadat het 18 wordt. Onze klantenservice geeft u graag advies en regelt de wijziging voor u. Belt u daarom met 088 - 131 16 54.

Wilt u om een andere reden opzeggen?

 • Het kan voorkomen dat VGZ de voorwaarden van de zorgverzekering of de hoogte van de premie moet wijzigen. Dit kan midden in een kalenderjaar gebeuren. Is dit in uw nadeel? Dan mag u uw IZZ zorgverzekering opzeggen vanaf de dag dat de wijziging ingaat tot één maand na de wijzigingsdatum. Wilt u graag toelichting of advies over de gevolgen voor uw zorgverzekering? Bel onze klantenservice. Wij helpen u graag.

  Is VGZ verplicht om de voorwaarden te wijzigen vanwege veranderde wetgeving? Dan kunt u niet tussentijds opzeggen.
 • Misschien bent u verzekerd voor zorg die u niet gebruikt en kan uw IZZ zorgverzekering voordeliger. Ook heeft VGZ afspraken met ruim 3.400 bedrijven, verenigingen, thuiszorg- en ledenorganisaties. Hierdoor kunnen we u mogelijk korting bieden op uw premie. Neem voor een verzekeringscheck contact op met onze klantenservice via 088 - 131 16 54.

  Let wel op: meestal kunt u alleen tussen 12 november en 31 december uw zorgverzekering aanpassen. Uw aanpassing gaat dan per 1 januari in. Neem contact met ons op. Of bereken tussen 12 november en 31 december zelf uw premie voor volgend jaar. 

 • Dat is natuurlijk zonde van uw geld. We nemen graag met u door welke zorg u wel gebruikt en welke verzekering dan voor u het voordeligst is. Bijvoorbeeld een andere aanvullende verzekering. Belt u daarom met 088 - 131 16 54.

  Let wel op: het aanpassen van uw verzekering kan meestal alleen tussen 12 november en 31 december. Uw aanpassing gaat dan per 1 januari in.

 • Dat vinden wij erg jammer. We horen graag waarom u niet tevreden bent en of we u kunnen helpen. Belt u daarom met onze klantenservice via 088 - 131 16 54.
 • Gecondoleerd met het verlies van uw naaste. U hoeft de zorgverzekering van de overledene niet op te zeggen. Wij ontvangen dit bericht via de Basisregistratie personen (BRP) en wij beëindigen automatisch de zorgverzekering. U hoeft zich hier geen zorgen over te maken.

  Was u als medeverzekerde verzekerd op de polis van de overledene en was er sprake van een collectieve korting? Dan houdt u in de meeste gevallen recht op deze korting. Neem in geval van twijfel contact op met onze klantenservice via 088 - 131 16 54.