Wonen, werken of studeren in het buitenland

Gaat u langer dan 3 maanden wonen, werken of studeren in het buitenland? Of verblijft u tijdelijk in het buitenland om te reizen? Dan is het goed om kijken wat dit betekent voor uw zorgverzekering. Wij helpen u hier graag bij. Daarom hebben we de Buitenlandhulp. Zo weet u precies wat u moet regelen rondom uw zorgverzekering, voor u vertrekt naar het buitenland.

Verhuizen naar of werken in Nederland

Heeft u in het buitenland gewoond en verhuist u naar Nederland? Dan bent u verplicht om een basisverzekering in Nederland af te sluiten. Dat regelt u gemakkelijk online. Woont u in het buitenland, maar gaat u in Nederland werken? Ook dan heeft u een Nederlandse zorgverzekering nodig. Het is belangrijk om dit binnen 4 maanden nadat u in Nederland woont te regelen. Of binnen 4 maanden na het ontvangen van uw verblijfsvergunning.

 

Meer over zorgverzekering en buitenland

Nog meer weten over zorgverzekeringen en wonen, werken of studeren in het buitenland? Bekijk onze veelgestelde vragen pagina. Of bezoek de volgende websites:

Het CAK

U vindt hier informatie over recht op zorg vanuit het buitenland, het gebruik van de Europese Gezondheidskaart (EHIC), en de bijdrage aan zorgkosten in het buitenland.

De Sociale Verzekeringsbank

Biedt informatie over het recht op sociale verzekeringen, zoals de zorgverzekering, wanneer u buiten Nederland gaat wonen, werken of studeren.

De Rijksoverheid

Hier vindt u algemene informatie over wonen en werken in het buitenland. En wat dit betekent voor uw zorgverzekering.

Mogelijk ook interessant voor u