Webinar Omgaan met agressie

Zorgmedewerker, komt dit u bekend voor? 

Eisend gedrag, dreigende woorden, dubbelzinnige opmerkingen, handtastelijkheid, geweld. Agressie in de zorg is niet oké. Het is kwetsend en onrechtvaardig. Hoe stevig u ook in uw schoenen staat, agressie doet iets met uw werkplezier. Reageert u op het moment zelf beheerst en kalm? Zodra het achter de rug is dalen waarschuwingsgevoelens in: rillingen, angst, onmacht en woede. Agressie laat niemand koud.

Bekijk de webinar 'Omgaan met agressie' terug

Ruim 3000 zorgmedewerkers keken live mee naar de webinar 'Omgaan met agressie'. Klinisch psycholoog Simone das Dores en Arbeids- en Organisatiepsycholoog Myrthe Weijschedé vertelden hoe u met agressie kunt omgaan en hoe u valkuilen vermijdt. Speciaal voor mensen in de gehandicaptenzorg, verpleegzorg, huisartsenzorg, ziekenhuiszorg en thuiszorg. Na het terugkijken van de webinar:

 • Kunt u soorten agressie herkennen en onderscheiden
 • Kunt u zorgen dat u zichzelf niet wegcijfert of de ander belangrijker maakt
 • Kent u de juiste aanpak voor iedere soort
 • Weet u stap voor stap te reageren op agressie
 • Voorkomt u veelvoorkomende valkuilen
 • Weet u hoe u zorgt dat u er niet alleen voor staat

Presentatie inzien? 

Dat kan! U kunt de pdf van de presentatie van Simone en Myrthe hier downloaden.

Deze webinar wilt u niet missen

De webinar is gratis en speciaal voor mensen in de zorg. Hard nodig, want dit overzicht toont dat de cijfers rondom agressie in de zorg verontrustend zijn. Tijdens de webinar krijgt u antwoord op vragen als: 

 • Moet ik agressief gedrag kunnen verdragen als zorgmedewerker?
 • Hoe breng ik mijn boodschap over in een agressieve situatie?
 • Hoe blijf ik me goed inzetten voor patiënten die mij agressief benaderen?
 • Hoe ga ik om met agressieve familieleden?
 • Collega’s pesten mij. Hoe los ik dit op?

U zorgt voor anderen, wij zorgen voor u

Deze webinar maakt deel uit van een reeks aan webinars om zorgmedewerkers te versterken. Aangeboden door VGZ, Stichting IZZ, PGGM&Co en OpenUp.care. We hopen u te helpen bij het omgaan met agressie, zodat u uw werkplezier kunt behouden en stress kunt verlagen. Is het eerlijk om u te willen helpen om met agressie om te gaan, terwijl we vinden dat agressie te allen tijde niet oké is en dit ook aandacht verdient? Deze vraag hebben we onszelf gesteld. Zolang er agressie plaatsvindt, en het aantal gevallen stijgt, vinden wij van wel. We hopen dat u er veel aan heeft. Veel plezier met de webinar! 

Zijn deze webinars ook interessant voor u? 

Webinar Grenzen stellen

Speciaal voor zorgmedewerkers

Als zorgmedewerker moet u vaak opnieuw grenzen stellen. Omdat leidinggevenden, cliënten of hun familie extra inspanningen van u vragen. Wilt u weten hoe u uw eigen grenzen aangeeft? Hoe u veel voor anderen kunt betekenen zonder uw grenzen over te gaan?

Webinar Minder stress

Speciaal voor zorgmedewerkers

Heeft u een gejaagd gevoel? En vindt u weinig rust? Bekijk de webinar ‘Het succes van minder stress’. Leer hoe u stress in lichaam en hoofd vermindert. En hoe u het uzelf makkelijker maakt, zelfs als de druk hoog is.