Vergoeding psychologische zorg vanaf 18 jaar

Vergoeding voor geestelijke gezondheidszorg (GGZ) door een psycholoog of psychiater. Bijvoorbeeld: EMDR en behandeling van ADHD, angststoornis, paniekklachten en depressie.

 

Online psychologische zorg

Heeft u te maken met psychische klachten, zoals slaapproblemen, piekeren of somberheid? In veel gevallen kunt u zelf een aantal dingen ondernemen om van uw klachten af te komen. Ontdek wat u zelf kunt doen.

Controleer het contract bij een GGZ-behandeling

  • Heeft uw zorgverlener geen contract met ons? Dit heeft invloed op de hoogte van de vergoeding. U vindt de gecontracteerde zorgverleners de Zorgzoeker.
  • Bent u in 2022 gestart met een GGZ-behandeling? En loopt de behandeling door in 2023? Dan mag u deze behandeling afronden zonder dat u een eigen bijdrage voor niet-gecontracteerde zorg betaalt. 
  • Bekijk het verschil in tarief bij zorgverleners zonder contract.

Zelf kosten declareren bij een zorgverlener zonder contract

Gaat u naar een zorgverlener die geen contract heeft met ons? Dan moet u zelf de factuur bij ons declareren. Uw zorgverlener kan dit niet meer voor u doen. Wij maken de vergoeding aan u over. Is er onduidelijkheid over wat er precies op de factuur moet staan? Lees hier welke informatie wij nodig hebben.

Online behandeling bij mentale klachten

Heeft u psychische hulp nodig? Dan is het fijn als u snel terechtkunt. Met een online behandeling start u vaak al binnen een paar dagen. Benieuwd of online behandelen iets voor u is?