Vragen over aanvullende verzekeringen

Op deze pagina vindt u antwoorden op veelgestelde vragen over aanvullende verzekeringen.

 • Ja, we vergoeden de kosten hiervan vanuit de aanvullende totaalpakketten Zorg voor de Zorg + Extra 1, 2 en 3 en vanuit Bijzonder Bewust.

  Psychosociale zorg valt onder alternatieve zorg. Lees meer over de vergoeding voor alternatieve zorg.

 • Ja, dat kan. U kunt een aanvullende verzekering los afsluiten.
 • U kunt uw rekening declareren via de IZZ Zorgverzekering app of via Mijn IZZ Zorgverzekering.

  Wij zorgen zo spoedig mogelijk voor de afwikkeling van de nota. Bij het declareren kunt u ons verzoeken uw nota's rechtstreeks aan de zorgaanbieder te betalen. Soms is dit niet mogelijk. Het bedrag van de nota storten wij dan op uw rekening, met het verzoek dit geld aan uw zorgaanbieder over te maken. Wij vermelden dit op de zorgkostenfactuur. Lees uw zorgkostenfactuur daarom goed.

 • Dit is mogelijk als u uw verzoek vóór 31 december doorgeeft. Wijzigen kan online via Mijn IZZ Zorgverzekering.
 • Nee, de pakketkeuze van uw partner hoeft niet dezelfde te zijn als die van u. U kunt allebei kiezen voor een eigen aanvullende verzekering op maat, die aansluit bij uw specifieke wensen.
 • Dit hoeft niet te betekenen dat de behandeling niet vergoed wordt. IZZ Zorgverzekering door VGZ heeft de meest voorkomende en een aantal specifieke behandelingen op de website vermeld. Alle complete informatie over de basis- en aanvullende verzekeringen hebben wij opgenomen in onze documenten over de verzekeringsvoorwaarden en reglementen. In het betreffende document kunt u met de zoekfunctie de gewenste informatie vinden.
 • Het maakt voor de Zorgverzekeringwet niet uit of uw kind via u of via uw ex-partner verzekerd wordt. Ongeacht bij wie van de ouders uw kind (de meeste tijd) woont. Ook voor het recht op de collectieve IZZ Zorgverzekering maakt het niet uit of uw kind bij u of bij uw ex-partner woont. Woont het kind bij uw ex-partner? Dan kan uw kind gewoon verzekerd worden/blijven voor de IZZ Basisverzekering. Uw kind krijgt tot de 18e verjaardag gratis dezelfde aanvullende verzekeringen als u.