Inkoop van zorg

De zorg in Nederland is goed, maar er zijn verschillen tussen zorgverleners. Omdat we willen dat u goede zorg krijgt, gaan we elk jaar met zorgverleners in gesprek. We maken samen met hen afspraken over de zorg. Bijvoorbeeld over hoe snel u een behandeling kunt krijgen en wat een behandeling kost. Deze afspraken leggen we vast in een contract.

Normen van beroepsgroepen

Wij kijken bij het sluiten van een contract naar de normen van beroepsgroepen. Een beroepsgroep is bijvoorbeeld de Nederlandse Vereniging voor Heelkunde. Beroepsgroepen bepalen voor verschillende behandelingen normen voor samenwerking, prijzen, kwaliteit en service.

Aantal operaties

Een voorbeeld van zo’n norm is het aantal operaties dat een ziekenhuis per jaar uitvoert. Vaker een operatie uitvoeren, betekent meer ervaring. Dus een grotere kans dat de operatie in een keer goed gaat.

Zorgvernieuwing

Ook zetten wij ons samen met de zorgverleners in voor vernieuwingen in de zorg. Want vernieuwende ideeën dragen bij aan betere, toegankelijkere en betaalbaardere zorg. En dat vinden wij belangrijk. Lees meer over zorgvernieuwing.

Vind eenvoudig een goede zorgverlener

Wilt u weten bij welke zorgverlener u op basis van uw zorgverzekering terechtkunt? Kijk dan in de Zorgzoeker. Hier ziet u met welke zorgverleners bij u de buurt wij een contract hebben. En voor welke zorg. Heeft u met spoed zorg nodig? Dan kunt u gewoon terecht bij de dichtstbijzijnde zorgverlener.