Samen de zorg vernieuwen

Elk jaar maken wij samen met zorgverleners afspraken over de zorg. Bijvoorbeeld over hoe snel u een behandeling kunt krijgen en wat een behandeling kost. Maar we bespreken ook welke vernieuwende ideeën er zijn. Want dit soort ideeën houden de zorg voor u goed, toegankelijk en betaalbaar. En daar profiteert u van.

Zorgvernieuwing

Vernieuwende ideeën zorgen voor betere en betaalbaardere zorg. Daarom zetten wij ons samen met zorgverleners in voor zorgvernieuwing. Wordt er een verbetering gerealiseerd? Dan delen wij die met al onze verzekerden en met andere zorgverleners. Zodat ook zij deze verbetering kunnen gebruiken. Zo kunt u altijd rekenen op goede zorg. Zo dicht mogelijk bij u in de buurt.

Een voorbeeld: zelfmeting voor trombosepatiënten

Een voorbeeld van zo’n vernieuwing is de zelfmeting voor trombosepatiënten. Steeds meer patiënten kunnen zelf thuis hun stollingswaarden meten met een klein prikje in hun vinger. Hierdoor hoeven zij niet meer elke paar weken naar een prikpost. Dit geeft trombosepatiënten een groot deel van hun vrijheid terug. Dat zijn ontwikkelingen die wij graag zien.

Vind eenvoudig een goede zorgverlener

Wilt u weten bij welke zorgverlener u terecht kunt? Kijk dan in de Zorgzoeker. Hier ziet u met welke zorgverleners bij u in de buurt wij een contract hebben. En voor welke zorg.