Webinar Hugo Borst

Hugo Borst over de zorg voor zijn moeder 

Hugo Borst zorgde jarenlang voor zijn moeder Joke. Een chique geklede, verzorgde vrouw met een liefde voor boeken en het opdoen van kennis. Omdat ze leed aan dementie ging dat beeld langzaam verloren. Hugo schreef er twee boeken over, zoals alleen hij dat kan; humoristisch, kritisch en met veel verwondering en liefde. Over de zorgen en de zorg. Over de achteruitgang en het verval. De medebewoners en de verplegers. De intimiteit en de humor. Op 12 oktober 2021 deed hij zijn verhaal bij VGZ. Helaas kunt u de webinar niet terugkijken.

Indringend verhaal, luchtig gebracht

Hugo Borst sprak met Coöperatie VGZ over de tijd dat hij voor zijn moeder zorgde. Ondanks het zware onderwerp wist hij er openhartig, humoristisch en realistisch over te praten. Hij vertelde hoe hij geleidelijk in het mantelzorgen gleed. Dit was voor hem een confrontatie met een ander leven. Gelukkig kon hij de zorg voor zijn moeder met drie anderen delen. Naast de zware taak van mantelzorg, probeerde Hugo ook lichtheid bij zijn moeder te organiseren. Door het maken van een wandeling, samen een bloemetje kopen of tv met haar kijken. De belangrijkste boodschap voor andere mantelzorgers?  Blijf goed voor uzelf zorgen. En organiseer tijd voor uzelf. Natuurlijk wilt u perfect zorgen. Maar af en toe in gebreke blijven is nodig; om voor uzelf te zorgen.

Mis deze webinars niet

Binnenkort opent de inschrijving voor nog meer webinars. Wilt u als eerste kunnen inschrijven? Vraag ons alvast om een uitnodiging. 

  • 7 december 2021: Een webinar over de praktische kant van mantelzorgen. Hoe houdt u het dragelijk? Hoe zorgt u voor uzelf? Hoe vraagt u om hulp? Hoe zorgt u voor goede familiebanden? De sprekers zijn een psycholoog van OpenUp en Elke de Quay; moeder van een gehandicapte dochter.
  • 9 december 2021: Een webinar over de filosofische kant van mantelzorgen door Lammert Kamphuis. Saai? Helemaal niet! Lammert legt op een frisse, sprankelende manier de link tussen mantelzorgen en de filosofie. Verrassend en met tips waar u de rest van uw leven mee vooruit kunt!