Benut de coronatijd voor verandering

Iets in uw leven veranderen? Het kan!

De coronacrisis heeft nog altijd een grote impact op onze samenleving. Een onzekere tijd waarin we niet precies weten wat ons qua gezondheid en werk te wachten staat. Zeker in de zorg. Tegelijkertijd horen we ook positieve geluiden. 

Door de crisis hadden we geen afspraken in onze vrije tijd. Geen voetbalwedstrijd op zaterdagochtend of borrels met vrienden. Was er dan niks te beleven? Jawel! Ineens was het er: de rust van niks doen. Van genieten van de allerkleinste dingen in eigen land, streek of tuin. Een boek lezen. Uw zoon die vraagt een hut te bouwen en denken: waarom ook niet? Het was ook wel fijn, zo'n reset van ons vaak haastige leven.

Zijn er veranderingen die u koestert? U kunt ze meenemen naar de toekomst!

Erik Scherder is positief over veranderen

Duizenden mensen namen deel aan de webinar 'Omgaan met veranderingen' van hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder. De webinar kunt u helaas niet terugkijken. Erik vertelde dat een actieve leefstijl zorgt voor activatie van ons brein. Volgens hem moeten wij tenminste een half uur per dag, aan een stuk, matig intensief bewegen. Ook belangrijk is het geven van aandacht aan een ander. Dat zorgt voor de aanmaak van dopamine in de hersenen van de ontvanger en dat geeft een geluksgevoel. Er kan dan zelfs minder pijn of stress ervaren worden. Zo kunnen we elkaar helpen in deze tijd waarin corona nog altijd deel uitmaakt van ons leven. Tot slot vertelde Erik dat veranderingen goed voor u zijn. Het zorgt voor nieuwe uitdagingen. En die zorgen voor meer verbindingen in uw brein. Reden genoeg om nieuwe en onbekende dingen op te pakken. Wilt u iets veranderen in uw leven? Bekijk onze hulp hieronder. 

Succesvol veranderen? Doe de online workshop

Zelf aan de slag het doorvoeren van een verandering in uw leven? Uw werkdruk verminderen? Gaan voor uw ambities? Een betere leefstijl? Of een andere mindset? Veranderen kunt u leren. Volg de online workshop Succesvol veranderen en maak de stap! Tijdens de workshop leert u onder andere:

  • Hoe u tot verandering kunt komen en welke stappen nodig zijn 
  • Wat u tegenkomt op uw veranderpad
  • Hoe u omgaat met tegenslagen
  • Hoe u uw omgeving meeneemt

U volgt de workshop online op uw eigen gekozen moment. Succes!

Workshops en apps die verandering teweegbrengen

Webinars Gezonde leefstijl

Video's huisarts Tamara

 

Aandacht voor onze gezondheid en leefstijl is nu extra belangrijk. Samen met huisarts Tamara de Weijer bieden we u daarom de gratis vlogs en webinars aan. Bekijk ze snel

Goed gewaardeerde mindfulness app

Mindfulness coach 

App

 

Honderdduizenden mensen hebben hem inmiddels op hun telefoon. De Mindfulness Coach app van VGZ. Leren om echt tot uzelf te komen. Wist u dat er ook korte oefeningen zijn? Handig als u weinig tijd heeft. Download 'm gratis voor meer energie en ontspanning.

Diabetes type 2 omkeren 

Leefstijlprogramma van 6 maanden 

 

Heeft u diabetes type 2 en wilt u uw leefstijl veranderen? Met Keer Diabetes2 Om werkt u met een team in 6 maanden aan een nieuwe leefstijl. De resultaten? 92% van de mensen keert diabetes type 2 geheel of deels om. 30% gebruikt geen diabetesmedicatie meer.