Uw IZZ Zorgverzekering in 2024

Wilt u alvast vooruitkijken naar de zorgverzekering van 2024? Dan zit u hier goed. Hier vindt u in de loop van het jaar nieuws over uw zorgverzekering in 2024. Zoals wat er gebeurt met het eigen risico. En of er iets verandert in de vergoedingen.

De regering

De regering gaat over een groot deel van de zorgverzekering. Zo bepaalt ze wat er in de basisverzekering zit. Andere zaken die de regering bepaalt zijn:

  • De hoogte van het eigen risico
  • De hoogte van de zorgtoeslag
  • De rekenpremie
We vertellen er hier meer over.

Het eigen risico

Het eigen risico is een bedrag dat je eerst zelf betaalt als je zorg nodig hebt. Het eigen risico is in 2023 € 385. Hoe hoog het eigen risico in 2024 wordt, vertelt de regering in de loop van het jaar.

 

De zorgtoeslag

Heeft u een lager inkomen? Dan krijgt u mogelijk zorgtoeslag. Hiermee helpt de regering u dan met het betalen van de zorgverzekering. In 2023 is het bedrag maximaal € 154 per maand. In de loop van het jaar horen we het maximale bedrag voor 2024.

De rekenpremie

Elk jaar bepaalt de regering de rekenpremie. Met deze 'basispremie' gaan de zorgverzekeraars aan de slag. Ze berekenen er hun eigen premie mee. Wij doen dat in de loop van het jaar.

De basisverzekering

De regering bepaalt ook wat de zorgverzekeraars in 2024 vergoeden vanuit de basisverzekering. Er kunnen behandelingen en medicijnen bij komen. Of er juist uit gaan. Dat horen we van de regering in de loop van het jaar. U hoort dat ook van ons, uiterlijk 12 november.

De aanvullende verzekering

De zorgverzekeraars bepalen wat er in hun aanvullende verzekeringen zit. Heeft u bij ons een aanvullende verzekering? Dan hoort u uiterlijk 12 november van ons of er iets verandert in 2024.

Icoon mijn premie en eigen risico

Betaal uw eigen risico in delen

Verwacht u dat u het eigen risico in 2023 helemaal gaat gebruiken? Dan kunt er bij ons voor kiezen uw eigen risico in delen te betalen. Wilt u dat? Vraag dit dan uiterlijk 31 januari 2023 bij ons aan.

Belangrijke momenten voor de zorgverzekering van 2024

19 september 2023 - Dit is Prinsjesdag. Op deze dag maakt de regering haar plannen voor 2024 bekend. Ook die voor de basisverzekering.

12 november 2023 - U hoort uiterlijk 12 november van ons wat de premie voor 2024 is. Wij sturen u een e-mail of brief met informatie over uw polis voor 2024. En wat er verandert in de zorgverzekering van 2024.

31 december 2023 - Denkt u eraan om uw zorgverzekering bij ons op te zeggen? Dan kan dit tot en met 31 december.

31 januari 2024 - U kunt tot en met deze datum uw basis- en aanvullende verzekering wijzigen. Heeft uw zorgverzekering bij uw oude zorgverzekeraar opgezegd? Dan kunt u tot en met deze datum een nieuwe zorgverzekering bij ons afsluiten.

 

Onze zorgverzekeringen

Zoekt u informatie over onze zorgverzekeringen? We laten u graag het en een ander zien. 

Dé zorgverzekering
voor de zorg 

U zorgt goed voor anderen, wij zorgen voor u. De IZZ Zorgverzekering door VGZ is dé zorgverzekering speciaal voor werknemers in de zorg. Onze aanvullende verzekeringen stemmen we af op werken in de zorg. 


Via onze collectiviteitenzoeker ziet u of uw werkgever is aangesloten bij ons.

Onze basisverzekeringen

U kunt bij ons kiezen uit vier basisverzekeringen. Het verschil zit de vergoeding bij zorgverleners zonder contract en de premie. U kunt kiezen uit de IZZ Basisverzekering:

  • Variant Bewuzt
  • Variant Basis
  • Variant Natura
  • Variant Combinatie

Onze aanvullende verzekeringen

Onze aanvullende zorgverzekeringen zijn afgestemd op werken in de zorg. Onze voordelen: 

  • Tot 20% collectiviteitskorting voor u en uw gezin
  • Extra vergoedingen fysiotherapie, tandarts en mantelzorg
  • Kinderen tot 18 jaar gratis meeverzekerd

Daarom zit u goed bij VGZ

Als coöperatie zonder winstoogmerk zijn wij er om heel Nederland te helpen. Met gezondheid én zorg. Dat doen we samen met artsen, mantelzorgers, Den Haag en onze verzekerden. Want alleen door samen te werken kunnen we het verschil maken. Een gezonder Nederland en zorg die klaar is voor de toekomst, komen zo elke dag een stukje dichterbij.

Bekijk hieronder wat we nog meer doen voor u.

Makkelijk! Onze online medicijnservice.

Uw medicijnen online geregeld

Meer gemak rondom uw medicijnen? Samen met apotheken zoals MedApp en De Nationale Apotheek helpen we u hier graag bij. U bestelt uw medicijnen online wanneer u het uitkomt. En krijgt ze de volgende dag gratis thuisbezorgd.

Wij helpen u graag gezond te leven.

Gezonder en fitter zijn?

Even stilstaan bij uzelf. De accu opladen, werken aan uw veerkracht en optimisme of een nieuwe energiebron aanboren. Met Gezond Leven van VGZ geeft u aandacht aan uzelf.

Werk aan rust in uw hoofd met onze gratis mindfulness app.

Gratis mindfulness app

Wilt u beter omgaan met stress en zelfbewuster worden? Dan is onze app Mindfulness coach iets voor u. Gratis, ook als u niet bij ons verzekerd bent.