Bloed prikken

U kent het vast: de huisarts vindt het verstandig om wat verder te kijken. En uw bloed, urine of een klein beetje weefsel te laten onderzoeken. Deze onderzoeken helpen de huisarts om erachter te komen wat er aan de hand is. Die zekerheid is prettig en hopelijk is alles goed. Dat is natuurlijk het fijnst. Het is wel belangrijk dat u voor dit onderzoek naar een zorgverlener gaat waar wij afspraken – een contract – mee hebben.

Voorkom onnodige kosten

Als de huisarts u verwijst, kan hij op zijn computer zien met welke zorgverleners VGZ een contract heeft. Ook als u regelmatig bloed moet laten prikken, bijvoorbeeld als u (kans op) trombose of diabetes heeft. Gaat u naar een zorgverlener waar wij afspraken mee hebben, dan voorkomt u onnodige kosten. U kunt deze zorgverleners ook zelf opzoeken in onze Zorgzoeker.

Vind gemakkelijk een zorgverlener met een contract

U kunt bijvoorbeeld zoeken op bloed prikken, trombosezorg of laboratoriumonderzoek. Wij noemen deze onderzoeken ‘diagnostiek’. U kunt dus ook zoeken op ‘Diagnostiek op aanvraag van huisarts’. Wilt u weten hoe de Zorgzoeker werkt? Bekijk dan het filmpje.

Gaat u naar een zorgverlener waar wij geen afspraken mee hebben, dan kan het zijn dat u zelf een deel van de kosten moet betalen. Dat zou zonde zijn. Met onze Zorgzoeker kunt u dat voorkomen. U betaalt wel eigen risico.

Afspraken met zorgverleners

We maken deze afspraken omdat we de samenwerking tussen uw huisarts, het ziekenhuis en het laboratorium willen verbeteren. Dan zijn uw uitslagen meteen op de juiste plek als de huisarts u doorverwijst. Deze afspraken geven u de zekerheid dat de kwaliteit van de zorg goed is. Ook houden we hiermee uw premie zo laag mogelijk.