Huisarts

Uw huisarts is uw eerste aanspreekpunt als u last heeft van gezondheidsklachten. Hij kent u en uw medische geschiedenis, kan u bijna altijd verder helpen en is breed opgeleid. In de meeste gevallen betaalt u niets voor een bezoek aan de huisarts. Ook geen eigen risico.

Alles wat u wilt weten over de huisarts


Huisarts, huisartsenpost, spoedeisende hulp

  • Neem altijd eerst contact op met uw huisarts.
  • Bel in het weekend, 's avonds of met spoed de huisartsenpost.
  • Levensbedreigend? Bel 112 of spoedeisende hulp.

Wat betaal ik voor bezoek aan de huisarts?

Meestal vergoeden wij de rekening en betaalt u zelf dus niets. Ook geen eigen risico en ook niet het vaste inschrijftarief. In enkele gevallen betaalt u wel uw eigen risico.

Verwijzing nodig?

Voor sommige zorg heeft u een verwijsbrief van uw huisarts nodig. Deze zorg krijgt u alleen vergoed als u eerst naar uw huisarts bent geweest. Bekijk dus vooraf voor welke zorg een verwijzing nodig is.

Voor welke zorg naar de huisarts?

Bij steeds meer huisartsen kunt u terecht voor speciale zorg. Zoals kleine chirurgische ingrepen. In een praktijk werken ook praktijkondersteuners en assistenten die u kunnen helpen.

Zelf op zoek naar meer informatie over uw klacht?

Zelf zorg vinden en regelen

De juiste zorg vinden of hulp bij het regelen van zorg. Dat hebben we voor u zo gemakkelijk mogelijk gemaakt. Veel van deze zaken kunt u eenvoudig online regelen. Op het moment dat het u uitkomt.

Betrouwbaar advies in één klik

Buikpijn, zonnesteek of een insectenbeet? Niet fijn. Gelukkig is betrouwbaar advies dichtbij. Op onze website vindt u nu in één klik handige, onafhankelijke informatie van de Nederlandse artsen van Thuisarts.nl.