Machtiging hulpmiddelen aanvragen

Heeft u een hulpmiddel nodig? Dan hebt u soms een machtiging (toestemming) nodig voordat u deze vergoed krijgt. We helpen u graag bij het regelen van een machtiging.
Let op: U hoeft ons nooit medische foto’s te sturen. Als het nodig is, ontvangen we de foto’s graag via uw zorgverlener. Alleen die foto’s mogen we gebruiken.
Goed voorbereid uw machtiging aanvragen
Voor het aanvragen van een machtiging heeft u een aantal gegevens en documenten nodig. Hieronder leggen we u uit wat u alvast klaar kunt leggen. Dan gaat het aanvragen van de machtiging makkelijk en snel.
 1. Deze gegevens heeft u nodig voor uw aanvraag

  • Uw klantnummer. Dat vindt u in onze app. Of op uw zorgpas of polisblad
  • De datum dat u het hulpmiddel nodig hebt
  • Uw geboortedatum.
 2. Deze documenten heeft u nodig voor uw aanvraag

  • Een verwijzing van uw arts voor het hulpmiddel
  • De offerte voor het hulpmiddel. In plaats van de offerte kunt u ook de rekening gebruiken
  • Een ingevuld aanvraagformulier voor het hulpmiddel. Hieronder leest u hoe dat werkt

  Kies hier uw aanvraagformulier

  Voor de meeste hulpmiddelen gebruikt u het algemene aanvraagformulier hulpmiddelen. Er zijn ook hulpmiddelen die een eigen aanvraagformulier hebben.

  Staat uw hulpmiddel niet in deze lijst? Klik dan op het Aanvraagformulier hulpmiddelen om het te downloaden.

Zo verstuurt u de aanvraag voor uw machtiging
Vul hieronder uw klantnummer en geboortedatum in om te beginnen met de aanvraag. In de volgende stap ziet u welke bijlagen u digitaal mee kunt sturen. Hier voegt u ook het aanvraagformulier toe dat u hebt ingevuld.
Wij gaan voor u aan de slag
Heeft u de aanvraag helemaal ingevuld en alle bijlagen meegestuurd? Dan hoort u binnen 10 werkdagen of uw aanvraag is goedgekeurd. Mist er nog iets of hebben we meer informatie nodig? Dan nemen we contact met u op.
Handig: vul het formulier digitaal in
Sla het formulier op uw computer of tablet op. Kies hiervoor een naam en een plek waar u het makkelijk terug kunt vinden. Klik in het document op de ruimte onder de vragen. Daar kunt u uw antwoord typen.

Vul alle informatie in die gevraagd wordt. Als er iets mist kunnen we de aanvraag namelijk niet voor u beoordelen. Dat zou natuurlijk vervelend zijn.