Polis en gegevens wijzigen bij overlijden

Een naaste overleden? We wensen u veel sterkte toe. We begrijpen dat er voor u een intensieve tijd aanbreekt, waarin u veel moet regelen. Ook voor de zorgverzekering. Daar helpen we u graag bij.  

U hoeft niets aan ons door te geven

Bij het overlijden van uw naaste beëindigen we de zorgverzekering als volgt:

  • We ontvangen het overlijdensbericht automatisch binnen 10 werkdagen via de gemeente
  • De beëindiging gaat in op de dag nadat uw naaste is overleden
  • U ontvangt van ons een brief over de beëindiging en eventuele financiële afwikkeling

Stond u bij uw naaste op de polis?

U blijft dan gewoon bij ons verzekerd. U krijgt uw eigen polis met dezelfde voorwaarden en vergoedingen. Stonden er ook kinderen op de polis? Dan komen zij bij u op de nieuwe polis te staan. Had uw naaste een collectieve zorgverzekering? Neem dan contact op met onze klantenservice. Dan kijken wij samen wat dit voor u betekent.

Nota’s kunt u nog opsturen

Het kan zijn dat u nog een nota krijgt voor uw overleden naaste. Betaal deze zelf aan de zorgverlener en declareer de nota bij ons. Dit kan gemakkelijk via de IZZ Zorgverzekering app of per post. U kunt nog tot 3 jaar na het overlijden nota’s declareren. Soms dienen zorgverleners ook rechtstreeks een rekening bij ons in. Het kan 2 jaar duren voordat wij alle rekeningen ontvangen hebben.

De declaraties betalen wij uit op het rekeningnummer dat bij ons bekend is. Wilt u liever dat wij op een ander rekeningnummer uitbetalen? Stuur dan een brief met in ieder geval de volgende gegevens:

  • Naam van uw overleden naaste
  • Burgerservicenummer (BSN) van uw naaste
  • Geboorte- en sterfdatum van uw naaste
  • Het oude en nieuwe rekeningnummer
  • Uw handtekening

U kunt de brief sturen naar:

VGZ
Postbus 25210
5600 RS Eindhoven

Te veel betaalde premie en eigen risico

Is er te veel premie of eigen risico betaald? Dan krijgt u dat als nabestaande terug.

Adres wijzigen

De post over de zorgverzekering van uw naaste blijven wij sturen naar het bij ons bekende adres. Wilt u de post op een ander adres ontvangen? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Woonde uw naaste in het buitenland?

Dan ontvangen wij niet automatisch het overlijdensbericht van de gemeente. Wilt u in dat geval het overlijden doorgeven aan onze klantenservice?