Ongeluk buiten uw schuld? Meld het ons

Een ongeluk zit in een klein hoekje en gebeurt soms buiten uw schuld. Bijvoorbeeld door een aanrijding, bedrijfsongeval, mishandeling of een hondenbeet. Dat is heel vervelend. Zeker als u daardoor ook nog gebruik moet maken van zorg. Natuurlijk betalen wij op basis van uw zorgverzekering de kosten voor u. Maar het eigen risico blijft voor uw rekening.

Waarom melden?

In Nederland is het zo geregeld dat de veroorzaker van een ongeluk de schade moet betalen. Dankzij uw melding kunnen wij een onderzoek starten, zodat de juiste partij de schade betaalt. Is de schade inderdaad veroorzaakt door een andere partij?

  • Wij zorgen ervoor dat de aansprakelijkheidsverzekering van de tegenpartij de zorgkosten aan ons terugbetaalt. U hoeft verder niets meer te doen.
  • Wij kunnen u doorverwijzen naar een letselschadespecialist. Deze persoon helpt u in het behartigen van uw belangen bij het afhandelen van uw schadezaak. Zoals bijvoorbeeld die rekening voor het eigen risico. Misschien heeft u ook nog andere schade opgelopen, zoals kapotte spullen of tijdelijke werkloosheid. Hieraan zijn voor u geen kosten verbonden.

Zo kunt u een ongeval melden

Soms benaderen wij u

U krijgt dan van ons een brief of telefoontje waarin we u om meer informatie over de zorgkosten vragen. Soms gaat dat over een ongeluk van een tijd geleden. Dat lijkt misschien gek. En is misschien ook niet altijd prettig. U wilt natuurlijk liever niet herinnerd worden aan deze vervelende gebeurtenis. Toch kunnen wij met behulp van uw informatie bepalen of we de kosten kunnen verhalen. Heeft u een vragenformulier van ons ontvangen? Wilt u deze dan invullen en terugsturen? Ook als u geen ongeval met een andere partij heeft gehad.