Ongeluk buiten uw schuld? Meld het en bespaar kosten

Een ongeluk zit in een klein hoekje en gebeurt soms buiten uw eigen schuld om. Maakt u door zo’n ongeval gebruik van zorg? Dan krijgt u soms na een tijd een rekening voor het eigen risico. Die hoeft u niet altijd te betalen.

Bespaar kosten dankzij uw melding

Dankzij uw melding kunnen we onderzoeken of de schade veroorzaakt is door een andere partij. Als blijkt dat dit klopt, betaalt de aansprakelijkheidsverzekering van de tegenpartij de zorgkosten aan ons terug. Over de medische kosten van het ongeluk heeft u misschien een rekening gekregen voor uw eigen risico of voor een eigen bijdrage. U heeft dan mogelijk recht op (een gedeeltelijke) teruggave. Het melden van een ongeluk, veroorzaakt door een ander, kan dus voordelig voor u zijn.

Geef een ongeval aan ons door

Als u buiten uw schuld om slachtoffer bent van een ongeluk waardoor u medische kosten heeft gemaakt, kunt u dat aan ons laten weten op verschillende manieren:

Informatie over het ongeluk

Het kan ook voorkomen dat wij u benaderen. U krijgt dan van ons een brief of telefoontje waarin we u om meer informatie over de zorgkosten vragen. Soms gaat dat over een ongeluk van enkele jaren geleden. Dat lijkt misschien gek. U wilt natuurlijk liever niet herinnerd worden aan deze vervelende gebeurtenis. Toch kunnen wij met behulp van uw informatie bepalen of we de kosten kunnen verhalen. Als u over dat jaar het eigen risico over de medische kosten heeft moeten betalen, kan het zijn dat u dit alsnog terugkrijgt.

Overige schade

Naast medische kosten heeft u misschien ook nog andere schade opgelopen, zoals kapotte spullen of tijdelijke werkloosheid. Die schade is vaak lastig te bepalen. Wij kunnen u helpen met het vinden van een (gratis) (letsel)schade advocaat. Bel ons op 085 - 079 99 99.