Mindful thuis en op je werk

Mindful thuis en op je werk
Stressvrij in de drukke decembermaand

De decembermaand is een maand om naar uit te kijken, maar het levert vaak ook veel drukte en stress op rondom de feestdagen. Dat in combinatie met een drukke baan in de zorg kan resulteren in stress. Graag zetten we een aantal tips op een rij om een fijne feestmaand zonder stress te hebben. Zowel op je werk als thuis.  

Mindful in december

  • Probeer zoveel mogelijk te genieten van de decembermaand
  • Pieker niet te veel: stress zorgt ervoor dat het lichaam energie vast houdt in de vorm van vet
  • Realiseer je dat de feestdagen vooral draaien om het samenzijn en de gezelligheid
  • Stress in een milde vorm is niet heel erg en maakt soms zelfs creatiever!

Werken tijdens de feestdagen

Als zorgmedewerker is de kans natuurlijk aanwezig dat je ook tijdens de feestdagen aan het werk bent. Niet altijd even leuk, maar gelukkig is de sfeer vaak extra goed. Daarnaast krijg je vaak een interessante toeslag (ORT) tijdens de feestdagen. Check jouw CAO om te zien wat daarover de afspraken zijn. 

Mindfulness oefeningen

Je kan zelf veel invloed uitoefenen op je stresslevel. Heb je bijvoorbeeld wel eens mindfulness oefeningen gedaan? Speciaal voor jou hebben we 5 oefeningen op een rij gezet die je zowel thuis als op je werk kunt uitoefenen. Hoe vaker je het doet hoe beter je in het nu kunt leven met minder stress. 

Gezond Leven platform

Met het Gezond Leven platform van VGZ kun je direct aan de slag met diverse workshops en apps voor meer ontspanning en minder stress. 

  • Praktische hulp bij gezonder leven
  • Workshops, apps en andere extra's
  • Anoniem aan de slag op je eigen moment. 

Weten wat de IZZ Zorgverzekering door VGZ voor jou kan betekenen?

Al meer dan 40 jaar is VGZ de uitvoerder van de IZZ Zorgverzekering. De IZZ Zorgverzekering door VGZ is op maat gemaakt voor mensen in de zorg. Met ruime vergoedingen voor zorg waar zorgmedewerkers meer behoefte aan hebben.