Digibord

Bent u werkgever en heeft u een vraag aan VGZ over Digibord? Wij hebben de inhoudelijke en technische veelgestelde vragen voor u op een rij gezet. 

Inhoudelijke vragen

 • Digibord heeft een handleiding waarin de verschillende functies zijn beschreven. Deze handleiding kunt u ook gebruiken voor de huidige Digibordversie 3.0.

 • Nee, als u een filter heeft toegepast, verdwijnen deze gegevens als u Digibord afsluit. Om deze gegevens toch te bewaren, moet u het gefilterde bestand opslaan. Dit kan in het filterscherm onder Openen.

 • Is Digibord geïmplementeerd op het netwerk? Dan kan slechts één gebruiker Digibord raadplegen.
  1. Ga naar de functie Printen.
  2. Kies Correctiepremies en de lopende maand, bijvoorbeeld februari. U ziet nu alle correcties die voorafgaand aan die maand door ons zijn verwerkt. De berekende premies lopen tot en met januari.
  3. Ga daarna weer naar Printen.
  4. Kies voor Prolongatieverschillen.
  5. Daarna geeft u de te vergelijken periode aan, bijvoorbeeld januari en februari. Digibord toont u de prolongatieverschillen tussen deze twee maanden. Op die manier krijgt u de verschillen tussen de lopende en de daaraan voorafgaande maand in beeld en hoeft u niet meer het gehele borderel te doorlopen.
 • Alle gegevens die via Digibord beschikbaar zijn, kunt u via de Excel export wizard naar Excel exporteren. Zo kunt u de gegevens eenvoudig met uw eigen salarisgegevens matchen.

 • U kunt in Digibord gegevens selecteren met de functie Filteren. Om de filters toe te passen, kiest u in de werkbalk de functie Filteren. Heeft u deze functie niet in beeld? Ga dan via Venster naar Toon hoofdbalk en klik deze aan. U krijgt dan de hoofdbalk en de functie Filteren in beeld.

  Afhankelijk van de gegevens die u wilt ontvangen kan het zijn dat u meerdere filters moet toevoegen. Het gefilterde bestand toont in Digibord alle betalende en niet betalende verzekerden.

  Wilt u het geselecteerde bestand printen, dan gaat u naar Printen en Selectie eigen criteria. Hier krijgt u de te printen selectie in beeld. Let wel op: het printresultaat geeft alleen de premiebetalende verzekerden. Om een filter te beƫindigen kiest u filter opheffen.

  Werkt u met Excel, dan kunt u natuurlijk de gegevens naar Excel exporteren en van daaruit selecteren. Dit doet u via de Excel export wizard.

 • Nee, de printfunctie is gebouwd op basis van een alfabetische volgorde. Als u toch een selectie op werknemernummer wilt printen, kan dit heel gemakkelijk via de Excel export wizard in Digibord. Hier kunt u de gegevens uit Digibord naar Excel exporteren. In Excel kunt u daarna de gegevens op werknemernummer selecteren en printen.

 • Maand   Datum 
  Januari 17
  Februari 19
  Maart 18
  April 17
  Mei 17
  Juni 17
  Juli 17
  Augustus 19
  September 17
  Oktober 17
  November 18
  December 17

Technische vragen

 • U gaat in Digibord naar Help gevolgd door Over Digibord. U krijgt het logo van Digibord in uw beeldscherm. Onderaan leest u met welke versie u werkt.

 • Nee, u kunt de update in een bestaande directory overschrijven.

 • Nee, Digibord ondersteunt een Citrix-omgeving niet. Dit probleem kan worden opgelost door Digibord op een standalone-pc te installeren.