Mantelzorger? Zorg ook voor jezelf

1 op de 3 zorgmedewerkers is mantelzorger. 1 op de 3! Zij zorgen naast hun baan in de zorg voor een bekende. Veel mensen weten niet eens dat ze mantelzorger zijn. Want wanneer ben je nu eigenlijk mantelzorger? Als alle onderstaande punten op jouw situatie van toepassing zijn, dan ben je mantelzorger. En dat kan soms best zwaar zijn. Wij helpen je graag waar dat kan! 

  1. Ik zorg voor iemand die extra hulp nodig heeft vanwege psychische problemen, ouderdomsklachten, een chronische ziekte of handicap.
  2. Dat doe ik omdat ik een persoonlijke band heb met deze persoon.
  3. Ik doe dat minimaal acht uur per week.
  4. Voor die zorg krijg ik niet betaald.
  5. Deze zorg is langer dan drie maanden nodig.

De IZZ zorgverzekering door VGZ biedt hulp bij mantelzorg

Zorg jij voor iemand? Zorg ook voor jezelf! Dat is het uitgangspunt van de IZZ Zorgverzekering door VGZ. Wij kunnen u helpen met de mantelzorgmakelaar of bijvoorbeeld vervangende mantelzorg. Bekijk de infographic voor meer informatie. 

Bekijk de infographic 

Het verhaal van Marjan, Fatima en Anita

Marjan, Fatima en Anita werken in de zorg en zijn mantelzorger. Bekijk hun persoonlijke verhaal.

IZZ Zorgverzekering door VGZ: speciaal voor mensen in de zorg

De IZZ Zorgverzekering door VGZ is er speciaal voor mensen in de zorg. En juist ook voor de mantelzorgers. Bekijk Meer over de vergoeding voor mantelzorg. Maar of je nu mantelzorger bent of niet, je werkt dagelijks in de zorg, met hart en ziel. En je weet als geen ander dat goede zorg niet vanzelfsprekend is. Daarom is de IZZ Zorgverzekering door VGZ speciaal op maat voor zorgmedewerkers. De IZZ Zorgverzekering door VGZ biedt jou als zorgmedewerker nog andere interessante voordelen: 

  • Ruime vergoeding voor mantelzorg
  • Ruime vergoeding fysio
  • Collectiviteitskorting voor jou en je gezin
  • Al meer dan 40 jaar de uitvoerder van de IZZ Zorgverzekering