Kosten bij de huisarts

In de meeste gevallen betaalt u helemaal niets voor een bezoek aan de huisarts. Alleen in specifieke gevallen betaalt u eigen risico. Naast de kosten van een consult brengt uw huisarts een inschrijftarief in rekening. Ook als u niet bij de huisarts bent geweest. Dit tarief vergoeden wij.

Soms betaalt u eigen risico

U betaalt voor huisartsenzorg bijna nooit eigen risico. Dit geldt ook als u naar een huisartsenpost gaat. Het eigen risico geldt wél voor:

  • Laboratoriumonderzoek, bijvoorbeeld weefsel- of bloedonderzoek
  • Medicijnen die uw huisarts voorschrijft (behalve als het voorkeursmedicijnen zijn)
  • Een soa-test afnemen via de huisarts
  • De kosten van een spiraaltje (maar voor het plaatsen hiervan betaalt u bij de huisarts géén eigen risico)
  • Behandelingen die uw huisarts niet kan doen, maar waarvoor u naar een ziekenhuis moet

Laboratoriumonderzoek bij een zorgverlener zonder contract

Soms wil uw huisarts dat u een röntgenfoto laat maken of bloedonderzoek laat doen. Bijvoorbeeld in een ziekenhuis. Kijk goed of de zorgverlener waar u heen gaat voor dit onderzoek een contract met ons heeft. Is dat niet zo? Dat betaalt u, naast uw eigen risico, soms een deel van de kosten zelf. Kijk in de Zorgzoeker of uw ziekenhuis een contract met ons heeft. Zoek op 'Ziekenhuizen en klinieken'. 

Uw huisarts rekent een inschrijftarief

Voor iedere verzekerde ontvangt de huisarts een inschrijftarief van ons. Dit zijn een soort abonnementskosten. Dit bedrag betalen wij per kwartaal aan de huisarts voor zijn beschikbaarheid, óók als u niet bij de huisarts bent geweest. Wij vergoeden deze kosten volledig en u betaalt hierover geen eigen risico.

Bekijk ook