Nieuw! Online programma’s

Heeft u last van stress? Slaapt u slecht? Of bent u somber? Dan denkt u misschien aan hulp van een psycholoog. Er is nu ook een nieuwe manier om hulp te krijgen: met de online programma's van Therapieland. U kunt de programma's op uw eigen telefoon of computer doen. Op het moment dat het u uitkomt. Ook vergoeden wij de programma's uit de aanvullende verzekeringen.

De eerste 500 programma's zijn gratis!

Speciaal voor u als medewerker in de zorg.

Lees eerst meer

Wij raden u aan eerst de informatie hieronder te lezen. U weet dan hoe het zit met de kosten en vergoeding. Ook leest u wanneer u de programma's beter niet meteen kunt gebruiken. Weet u dit al? Dan kunt u ook direct naar een overzicht van de programma's.

De programma’s van Therapieland

Voor onze online programma’s bij mentale klachten werken we samen met Therapieland. Dit is een grote aanbieder van online psychologische hulp in Nederland.

In elk programma krijgt u informatie en praktische oefeningen. De programma’s gaan over:

 • Mentaal sterker worden
 • Stress
 • Slapen
 • Angst
 • Somberheid
 • Middelengebruik (alcohol en roken)

De programma’s zijn gemaakt samen met psychologen, andere experts en ervaringsdeskundigen.

Een gebruiker van een programma vertelt

'Het programma was duidelijk, helder en prettig om te doen. Vooral de tips waren nuttig.' 

Veel behoefte aan mentale ondersteuning

U wilt misschien weten waarom wij met deze programma’s komen. De reden is dat veel mensen behoefte hebben aan mentale ondersteuning.

Sommige mensen willen mentaal sterker worden. Andere mensen ervaren klachten zoals piekeren en somberheid. Wilt u hierbij hulp van bijvoorbeeld een psycholoog, dan moet u soms lang wachten. Bij een online programma hoeft u niet te wachten. U kunt meteen aan de slag. Ook kunnen veel mensen tegelijk een programma doen.

Daarom komen wij nu met de programma's voor mentale hulp. Wij zijn benieuwd of u kiest voor deze vorm van hulp. Wij zijn u graag van dienst.

Vergoeding uit de Zorg voor de Zorg totaalpakketten

Goed nieuws! Programma's van Therapieland zijn opgenomen in de aanvullende verzekeringen van de IZZ Zorgverzekering door VGZ. Deze aanvullende verzekeringen zijn:

 • De totaalpakketten Zorg voor de Zorg en Zorg voor de Zorg 1, 2 en 3. Hierin zijn alle programma's opgenomen waarover u op deze pagina leest.
 • De pakketten Fit en Gezond. Hierin zijn 2 programma's opgenomen: Stressless en Slapen.

Meer informatie over de programma's vindt u via de blauwe knop onderaan deze pagina.

Zo werkt de vergoeding

 1. Betalen

  U betaalt de kosten van een programma aan Therapieland. U betaalt de kosten dus eerst zelf.

 2. Declareren

  Heeft u een Zorg voor de Zorg totaalpakket of een Fit of Gezond pakket? Dan kunt u de kosten bij ons declareren.

 3. Vergoeden

  Binnen 4 werkdagen staat het bedrag dat wij vergoeden op uw rekening.

Het programma kost u dan niets.

Hieronder vindt u meer informatie over de aanvullende pakketten.

Speciale prijs

Heeft u geen totaalpakket Zorg voor de Zorg of Fit of Gezond pakket? Ook dan kunt u gebruik maken van de programma's van Therapieland. De prijs is € 49,95 per programma.

Voor u als verzekerde met de IZZ Zorgverzekering door VGZ geldt echter een speciale prijs:

De speciale prijs is € 15,95 per programma.

Gratis!

De eerste 500 programma's zijn gratis voor verzekerden met de IZZ Zorgverzekering door VGZ. Op = op.

Belangrijk

U kunt de programma’s van Therapieland altijd eerst kosteloos bekijken. Want het begin van elk programma is gratis. U kunt dan zien of het programma bij u past.

Daarna volgt de betaalstap. U betaalt via iDEAL. Daarna kunt u het hele programma doen. En u heeft dan de rest van uw leven toegang tot het programma.

Goed om te weten

Lees meer over zelfhulp. Wat is het wel en wat is het niet? En hoe gaan we om met informatie?

Niet bij twijfel

Zelfstandig aan de slag met zelfhulp programma’s is niet altijd een goed idee. Twijfelt u over uw klachten? Check wat u dan kunt doen.

Voordelen van de online programma’s

 • Direct zelf aan de slag
 • Op het moment dat het u past, in uw eigen, vertrouwde omgeving
 • Programma's voor mentaal sterker worden en programma's voor verschillende klachten
 • Gratis, voor een speciale prijs of vergoed uit uw aanvullende verzekering

Antwoorden op vragen over de programma's

 • Heeft u een vraag over een programma? Stel uw vraag dan aan Therapieland. Dat kan op 3 manieren:
  1. Ben u ingelogd bij Therapieland? Gebruik dan de knop ‘Oplossingen en Contact’.
  2. U kunt ook mailen naar: info@therapieland.nl.
  3. Of bellen: 020-7712848, van maandag t/m vrijdag 9.00-17.00 uur.
 • U kunt de kosten declareren als u een Zorg voor de Zorg totaalpakket of een Fit of Gezond pakket heeft van de IZZ Zorgverzekering door VGZ. En als u nog preventiebudget over heeft. Hoeveel budget u nog heeft, kunt u zien in Mijn IZZ Zorgverzekering bij ‘Mijn vergoedingen’.

  Belangrijk!

  De Zorg voor de Zorg totaalpakketten vergoeden alle programma's. De Fit en Gezond pakketten vergoeden 2 programma's: Lekker slapen en Stressless.

 • U kiest een programma. U kunt eerst kosteloos het programma bekijken. Wilt u het programma doen? Dan betaalt u het programma meteen op de website van Therapieland. Dit gaat via iDEAL. U krijgt dan een rekening. Deze rekening kunt u via de IZZ Zorgverzekering app of in Mijn IZZ Zorgverzekering bij ons declareren. Heeft u recht op vergoeding? Dan maken wij het bedrag binnen 4 werkdagen aan u over.
 • Therapieland wil weten of u verzekerd bent met de IZZ Zorgverzekering door VGZ. Want dan kunt u een programma doen. Ook heeft Therapieland uw verzekeringsgegevens nodig voor de rekening van een programma. Met de rekening kunt u de kosten declareren bij IZZ Zorgverzekering door VGZ. Uw gegevens over het gebruik van een programma gaan niet naar de IZZ Zorgverzekering door VGZ.
 • Ja, dat kan! Ook als u geen Zorg voor de Zorg totaalpakket heeft of als uw preventiebudget op is. U betaalt dan de speciale lage prijs voor verzekerden met de IZZ Zorgverzekering door VGZ. U kunt de kosten dan natuurlijk niet bij ons declareren.
 • Niks! Uw gegevens blijven bij Therapieland. Deze gegevens gaan niet naar IZZ Zorgverzekering door VGZ. Wat u doet in de programma’s blijft anoniem.
 • Nee. U betaalt 1 keer voor een programma. U zit verder nergens aan vast. Wel houdt u uw hele leven toegang tot het programma dat u doet.