Beter door een scheiding

Met hulp van de IZZ Zorgverzekering door VGZ en de digitale workshop van Mirro e-Health

Een scheiding verandert veel. De stabiliteit is weg. U verliest uw partner. Scheiden gaat gepaard met emoties, stress en regelwerk. Hiermee kunt u leren omgaan.

Digitale workshop voor mensen die (gaan) scheiden

Gaat u (wellicht) scheiden? Ligt u in scheiding of bent u gescheiden? De kans is groot dat u veel gevoelens van twijfels en stress kent of hebt gekend. De digitale workshop van Mirro kan u daarbij helpen. Hiermee gaat u zelfstandig en anoniem aan de slag.

  • Tips en oefeningen om beter om te gaan met de gevolgen van uw echtscheiding
  • Meer informatie over twijfels, emoties en stress die u mogelijk ervaart
  • Werkt u bij een organisatie die de IZZ Zorgverzekering door VGZ aanbiedt aan medewerkers? Dan is deze digitale workshop gratis voor u.

Tijdelijk niet beschikbaar

Excuses voor het ongemak. Wij werken aan een oplossing.

Nog niet overtuigd? Lees verder!

De inhoud van de workshop is gebaseerd op de actuele inzichten uit de wetenschap en praktijk op het gebied van de ontwikkelingspsychologie, hechting, verliesverwerking, ouderschap na scheiding, partnerrelaties en conflicthantering.

De volgende onderwerpen worden behandeld:

  • Twijfel: Wat is er voor en wat er tegen uit elkaar gaan? Als het besluit moet worden genomen om te gaan scheiden, draagt het duidelijk hebben van de motieven voor beide partners bij aan de acceptatie en verwerking van het verlies van de relatie.
  • Ex-partner: Het is belangrijk om u partnerrelatie zorgvuldig af te sluiten, om door te kunnen en om met vertrouwen in uzelf de toekomst in te gaan.
  • Omgaan met stress: Waarmee hangt de stress na uw scheiding precies samen? Als u weet waar de emoties en stress vandaan komen, kunt u ermee leren omgaan en de oorzaken aanpakken.
  • Kinderen en ouderschap: U kunt er veel aan doen om te zorgen dat uw kinderen aan de nieuwe omstandigheden wennen, leren omgaan met het verlies en weer een dagelijks ritme terugvinden. U kunt als ouders als team blijven functioneren door voldoende overeenstemmende regels en rituelen.